TREZOR One felülvizsgálat és összehasonlítás


A TREZOR One valószínűleg a legrégebbi és az egyik legkedveltebb hardver pénztárca és ez nem véletlen. Ebben a cikkben kitérek azokra a dolgokra, amit tudnod kell, mielőtt eldöntenéd, hogy a TREZOR One megfelel-e neked.

A TREZOR One felülvizsgálat összefoglaló

Egy már sokat bizonyított hardver pénztárca, amely sokféle kriptovalutát támogat elérhető áron. Az eszköz mögött álló céget (Satoshi Labs) úttörőnek tartják a Bitcoin világában. Olyan biztonsági intézkedések, mint például a PIN-kódok és a jelszavak teszik ezt a hardvertárcát a lehető leginkább biztonságossá.

Ha részletes áttekintést szeretnél kapni a TREZOR One-ról, akkor olvasd tovább a cikket.

Ezeket fogom ismertetni:

 1. Mi az a hardver pénztárca?
 2. A cég áttekintése
 3. Támogatott érmék
 4. TREZOR One beállítása
 5. Mennyibe kerül a TREZOR One?
 6. Lehet-e hackelni a TREZOR-t?
 7. TREZOR vagy Ledger (személyes tapasztalat)
 8. Gyakran Ismételt Kérdések
 9. Következtetés – Megéri-e az árát?

1. Mi az a hardvertárca, és miért van rá szükség?

Minél jobban megvizsgálod a Bitcoin tárolásának a lehetőségeit annál inkább látni fogod, hogy a lehető legminimalistább módon a legbiztonságosabb tárolni.

Például a Bitcoin biztonságos papírtárcán történő tárolása , amelyet elég biztonságosnak tartanak, csak az érmék letétbe helyezését teszi lehetővé. Ha vissza akarod vonni a papírtárcádból az érméidet, akkor használnod kell egy Bitcoin pénztárcát, és exportálnod kell hozzá a privát kulcsot.

A TREZOR One egy offline Bitcoin pénztárca. Tárolja a privát kulcsot és tudja, hogy hogyan kell aláírni a tranzakciót anélkül, hogy csatlakoznia kellene az internethez.

Úgy tűnik, hogy a TREZOR mindkét világ legjavát képes nyújtani, mivel rendkívül biztonságos hideg tároló (azaz offline) eszközként működik, de mégis lehetővé teszi a rugalmasságának köszönhetően, hogy amikor az érméidet el akarod költeni azt közvetlenül megtehesd.

A készülék elég kicsi, és könnyedén hordhatod a kulcstartódon vagy akár a zsebedben is.

Szóval a TREZOR One-on offline tudod tárolni a Bitcoint és még sok más kriptovalutát is, amikor pedig el akarod költeni az érméidet, akkor csak egyszerűen csatlakoztasd a TREZOR One-t bármilyen számítógéphez, és máris mehet az utalás.

A TREZOR One korlátozott USB-kapcsolatot használ – akárcsak a számítógépes egér vagy a billentyűzet. Az egér megmondja a számítógépnek, hogy mit tegyen, de a számítógép nem tudja mozgatni az egeret.

Tehát csak a Bitcoin tranzakciók mehetnek a számítógépről a TREZOR-ba és vissza. Ezért a veszélyeztetett és fertőzött számítógépek is biztonságosan használhatók a TREZOR-al.

2. A Satoshi Labs áttekintése

A TREZOR One-t a Satoshi Labs gyártja . A 2013-ban alapított vállalat számos jól ismert Bitcoin projektért felelős, többek között:

 • TREZOR pénztárcák – beleértve a TREZOR One és a TREZOR T modelleket .
 • Slush pool – Marek Palantiusról (más néven Slush), a SatohsiLabs vezérigazgatójáról elnevezett népszerű Bitcoin bányászati medence
 • CoinMap – Térkép, amely bemutatja azokat a helyeket, amelyek világszerte elfogadják a Bitcoint .

A vállalat aktív résztvevője a Bitcoin közösségnek, és a veterán Bitcoin rajongók körében nagy tiszteletnek örvend.

3. TREZOR One által támogatott érmék

A TREZOR pénztárcák általában több mint 1000 érmét és ERC-20 tokent támogatnak . A fő támogatott érmék a következők:

• Bitcoin (BTC)
• Ethereum (ETH)
• Bitcoin Cash (BCH)
• Litecoin (LTC)
• Dash (DASH)
• Zcash (ZCH)
• Stellar (XLM)

A Ripple (XRP), a Monero (XMR) és a Cardano (ADA) egyáltalán nem támogatott. Emellett sok érme külső pénztárcát igényel, és nem lehet használni a TREZOR alap pénztárcájával.

4. A TREZOR beállítása

A TREZOR One beállítása nagyon egyszerű. Csatlakoztasd a készüléket a számítógépedhez, telepíts egy „hidat”, amely lehetővé teszi a TREZOR számára, hogy kommunikáljon a számítógéppel, és kövesd az utasításokat.

PIN-kód megadása

PIN kódot kell használni annak a bizonyítására, hogy a TREZOR tényleges tulajdonosa vagy, minden alkalommal amikor a számítógéphez csatlakoztatod.

A telepítési folyamat a TREZOR One képernyőjét és a számítógép okos kombinációját használja annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy rohadtul nehéz lesz ellopni a PIN-kódot.

Megkér, hogy a számítógép képernyőjén kattints a megfelelő számokra, így:

trezor pin

Eközben a tényleges számok megjelenítése csak a TREZOR készüléken látható:

Eközben a tényleges számok megjelenítése csak a TREZOR készüléken látható:

Így még akkor is, ha valaki figyeli a billentyűleütéseket, nem fogja megtudni, mi a PIN-kódod. A TREZOR One első beállításakor kétszer kell megadnia az új PIN-kódot.

Írd le a seed phrase-t – privát kulcs

Ezután a rendszer kéri, hogy írjad le a helyreállítási szavakat (recovery seed).

A seed egy titkos lista azokból a szavakból, amelyekkel visszaszerezheted a pénzed abban az esetben, ha elveszítenéd TREZOR One pénztárcádat, vagy elromlana. A készülék megmutatja a 24 szóból álló listát, amelyet le kell írnod.

Írd le a seed phrase-t – privát kulcs

A seed nem kizárólag a TREZOR pénztárcával használható. Ezeknek a szavaknak a használata, Bitcoin szabványnak tekinthető. Ha valamilyen oknál fogva a SatoshiLabs például megszűnik, akkor ezt továbbra is felhasználhatod más népszerű pénztárcákkal (pl. Electrum ) a Bitcoinok helyreállításához. Ne feledd – ez a szavak = Bitcoin.

Ha valaki megtudja, könnyen ellophatja a pénzed. Fokozottan ügyelj arra, hogy biztonságban tartsd a privát kulcsodat. Az egyik kiváló lehetőség a seed phrase biztonságának megőrzésére egy olyan eszköz használata, mint a Cryptosteel.

Ha minden sikerült!

A telepítés befejezése után, ha használni szeretnéd a készüléket csatlakoztasd egy számítógéphez vagy laptophoz, amin keresztül hozzáférhetsz a wallet.trezor.io -hoz és már utalhatod is a Bitcoinokat.

5. Mennyibe kerül a TREZOR one?

A cikk írásakor a TREZOR One ára 59 EUR, ami viszonylag megfizethetővé teszi.

6. Lehet hackelni a TREZOR-t?

A TREZOR egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy nincs fiókhoz felhasználónévhez vagy jelszóhoz kötve. A hitelesítő adataid által férsz hozzá a TREZOR pénztárcához.

Tehát ha valaki nem rendelkezik fizikai hozzáféréssel az eszközödhöz, akkor semmilyen módon nem férhet hozzá a fiókodhoz.

Plusz a TREZOR biztosít egy olyan lehetőséget is, hogy több részre oszd az eszközön lévő vagyonodat és minden részhez más jelszót is megadhatsz. Ez arra alkalmas ha valaki esetleg megtámad és sikeresen meg tud félemlíteni, hogy add át neki a pénztárcádat és a hozzá való pin kódot.

Ekkor te csak az egyik jelszavadat adod át neki és így nem tud hozzá férni az összes érméhez, sőt arról sem fog tudni, hogy van az eszközön egy elkülönített számla, mivel minden jelszó csak a hozzá tartozó számlát oldja fel.

A vagyonod többi része ennek köszönhetően biztonságban van és a privát kulcsoddal egy másik eszközön újra hozzá tudsz férni.

A TREZOR 100% -os biztonságot nyújt?!?

Nem. Semmi nem nyújt 100%-os biztonságot, de olyan közel van hozzá, amennyire csak lehet.

Az egyik dolog, amitől a TREZOR nem védhet meg téged, az az adathalász támadások. Ez azt jelenti, hogy valaki megpróbálhat becsapni azzal, hogy rossz címre küldet veled Bitcoint a TREZOR pénztárcádból.

Ez azonban nem egy eszköz meghibásodása, hanem inkább emberi tévedés. Mindig győződj meg arról, hogy az a személy, akinek a Bitcoint küldöd, az az akinek mondja magát. A TREZOR lehetséges fenyegetéseiről és azok kezeléséről részletes információt a TREZOR biztonsági fenyegetéseinek szakaszában találsz.

7. Melyik a jobb a TREZOR vagy a Ledger?

Sok hardvertárca van a világon, de a két vezető vállalat a TREZOR és a Ledger. Személy szerint mindkét cég pénztárcáját jó szívvel merem ajánlani.

Hadd kezdjem azzal, hogy nincs sok különbség a kettő között, és hogy mindkettő kiváló termék. A TREZOR a cég hírneve szempontjából nyertes.

A Ledger, különösen a Nano S, viszont nyerő a támogatott érmék számában, beleértve az XRP-t is. A Ledger pénztárca felülete (más néven Ledger Live) sokkal robusztusabb, mint a TREZOR felülete.

Ha választanom kell, akkor a Ledger Nano S-t választom, de ahogy már az elején mondtam, én úgy látom, nagyon szoros a verseny.

Érdemes megemlíteni, hogy a TREZOR T modell a TREZOR másik hardveres pénztárcája, amely beépített érintőképernyővel rendelkezik, támogatja a Ripple-t (XRP) és a Monero-t (XMR), de drágább is. A TREZOR T teljes áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

8. Gyakran ismételt kérdések

Hogyan érheted el a TREZOR pénztárcádat?

 1. Csatlakoztasd a TREZOR-t a számítógépedhez
 2. Nyisd meg a wallet.trezor.io webhelyet
 3. Írd be a TREZOR PIN kódját
 4. Mostantól elküldheted és megtekintheted a TREZOR-fiók címed

A TREZOR nyílt forráskódú?

A legtöbb TREZOR szoftver és hardver valóban nyílt forráskóddal rendelkezik. Nyilvánosan megtekintheted a kódot a GitHubon .

Mi a TREZOR Recovery Seed?

A Recovery Seed (helyreállítási mag) 24 szóból áll, amelyeket megfelelő sorrendben kell leírni. Ez egy módja annak, hogy a privát kulcs felhasználó barátabb formátumban legyen tárolható és ne csak egy nagyon hosszú szám- és betűkód legyen.

Aki látja a Recovery Seed-et, az megszerezheti az irányítást a pénztárcádban tárolt Bitcoinok felett, ezért fontos, hogy biztonságban és rejtve tárold.

Hogyan lehet visszaállítani a TREZOR-t?

 1. Csatlakoztasd a TREZOR pénztárcádat egy géphez
 2. Nyisd meg a wallet.trezor.io webhelyet
 3. Kattintson az „x” gombra, amikor a PIN kód megadására kér
 4. Lépj a haladó „advanced” fülre
 5. Kattints az eszköz törlése „wipe device” elemre
 6. Erősítsd meg a műveletet a TREZOR készüléken

9. Következtetés

A TREZOR One egy kiváló eszköz a Bitcoin és egyéb kriptovaluták tárolására. A telepítés egyszerű, a készülék intuitív és a biztonsági intézkedések elég robusztusnak tűnnek.

Engem nagyon lenyűgözött a cég és a csapata, mivel úgy tűnik, hogy nagyon képzett szakemberek a Bitcoin biztonság területén.

Ha komolyan gondolod az általad birtokolt Bitcoin vagy egyéb kriptovaluta biztonságát, akkor érdemes beszerezned egy hardver pénztárcát, és a TREZOR One jó választás, tisztességes áron.