Ledger Nano S


A kezembe került egy Ledger Nano S, és úgy döntöttem, hogy megírom az értékelését.. Ebben a bejegyzésben kitérek egy kicsit a hardvertárcákra és elmélyülten foglalkozom a Nano S funkcióival és versenyképességével.

Ledger - Crypto Beginners Pack 

Ledger Nano S összefoglaló

A Ledger Nano S egy népszerű kriptovaluta hardver pénztárca, amely sokféle érmét támogat. A Ledger Nano S nagy biztonságot nyújt a felhasználók számára egy könnyen használható felületen keresztül. Az ára rendkívül vonzó, és összességében nem találtam semmi rosszat az eszközzel kapcsolatosan.

Ha részletes áttekintést szeretnél kapni a pénztárcáról, olvasd tovább cikket.

Következőket ismertetem:

 1. Hardver pénztárcák áttekintése
 2. A cég áttekintése
 3. Ledger Nano S tapasztalatom
 4. Ledger Nano S támogatott érmék
 5. Ár
 6. Ledger vs. TREZOR
 7. Gyakran Ismételt Kérdések
 8. Következtetés – Megéri-e az árát?

1. Hardver pénztárcák áttekintése

A hardvertárcák valószínűleg a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb tárolók a Bitcoin vagy bármely más kriptovaluta tárolására. Lehetővé teszik a Bitcoinok küldését és fogadását bármilyen számítógépről, még akkor is biztonságosan, ha a számítógép rosszindulatú programokkal van megfertőzve.

A hardveres pénztárcák maximális biztonságot nyújtanak azáltal, hogy a privát kulcsokat offline módon tárolják és a Bitcoin tranzakciókat is offline módon írják alá, így hiába próbálja bárki feltörni a pénztárcád, nem lesz képes rá.

A legtöbb hardvertárca egy második képernyőt illetve eszközt is használ a pénztárcán végrehajtott műveletekhez, például a tranzakciók aláírásához. Így, ha a hackerek megszerzik az irányítást a számítógéped felett, még mindig nem képesek megkárosítani, ugyanis nincs hozzáférésük a számítógéphez csatlakoztatott fizikai eszközhöz.

2. A cég áttekintése

A 2014-ben alapított Ledger vezető szerepet tölt be a kriptovaluták és a blockchain alkalmazások biztonsági és infrastrukturális megoldásaiban. A Párizsban, Vierzonban és San Franciscóban található Ledger több mint 130 szakemberből álló csapattal rendelkezik.

Szakterületük különféle termékek és szolgáltatások fejlesztése, amelyek biztosítják a kriptovaluták védelmét magánszemélyek és vállalatok számára. Termékeik között vannak – a Ledger hardvertárcák, amiket már 165 országban forgalmaznak. A társaság több mint 85 millió dollárt gyűjtött négy körben a befektetőktől.

3. Ledger Nano S tapasztalat

A Ledger Nano S kicsi és kompakt. Fém háza is van, amely tartósabbá teszi a többi hardveres pénztárcához képest. Elég könnyen elfér a zsebedben vagy a kezedben.

ledger nano s
Ledger Nano S

A Ledger Nano S működése meglehetősen hasonlít minden hardvertárcáéhoz. Amikor először csatlakoztatod a számítógépedhez, hogy beállítsd, meg kell adnod egy PIN-kódot, amely megvédi az eszközt a nem kívánt hozzáféréstől.

Később kapsz egy 24 szóból álló titkos jelszót, amely privát kulcsként működik. Ezt biztonságos helyre kell felírnod, és semmi -féle képen NEM a számítógépen tárolni, mivel aki ismeri ezeket a szavakat (seed phrase), az képes irányítani az eszközön tárolt érméket.

Kiváló megoldás a szavak feljegyzésére a Cryptosteel

A Ledger Nano S két gombal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vezérlését. A készülék kezdeti beállítása meglehetősen egyszerű és körülbelül 3 percet vesz igénybe. Az idő nagy része arra megy el, hogy lejegyezd a 24 szóból álló jelszavad.

Ha a számítógéped sérült, akkor egy hacker láthatja a privát kulcsként szolgáló szavakat (seed phrase), ha az a képernyőn megjelenik. Pontosan ezért jelennek meg a magszavak az eszköz kis képernyőjén, amely szabotázsbiztos, így biztos lehetsz abban, hogy csak te látod a szavakat.

Az eszköz beállítása után már csak a Ledger Live telepítése van hátra. Ez egy asztali alkalmazás, amely lehetővé teszi az eszközzel való interfészt (azaz a Bitcoin küldését és fogadását). A Ledger Live kezelőfelülete rendkívül intuitív és nem igényel semmilyen kézikönyvet a megértése.

A Ledger Nano S olyan meglévő szoftver pénztárcák biztonságára is használható, mint a MyCellium, az Electrum , a MyEtherWallet és még sok más.

4. Milyen érmék tárolhatók a Ledger Nano S-n?

A Ledger Nano S több mint 1000 coint és tokent támogat. Az érmék a Ledger Live szoftver felületén keresztül küldhetők és fogadhatók. Az alábbiakban felsorolom a támogatott érmék közül a legnépszerűbbeket:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Bitcoin Gold (BTG)
 • Ethereum (ETH)
 • Monero (XMR)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ripple (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Zcash (ZEX)
 • Dash (DASH)

5. Ledger Nano S ára

A Ledger Nano S jelenlegi ára 21.538 Forint vagy 59 EUR (A cikk írásakor 2021.04.02.) Ezáltal a Nano S az egyik legolcsóbb hardver pénztárca a piacon.

Ledger - Crypto Beginners Pack

6. Melyik a jobb? Ledger vagy TREZOR

A Ledger Nano S legfőbb versenytársa a TREZOR One . A termékek szinte teljesen megegyeznek, ezért ebben a részben megpróbálom kideríteni, ki nyeri ezt a szoros versenyt.

Tervezés

Mindkét eszköz kicsi és elfér a zsebedben, azonban a Ledger Nano S egy kicsit kisebb, és kissé tartósabbnak tűnik a fém ház miatt. Igaz ez nem a fő szempont a kiválasztásnál, mégis azt mondanám, hogy a Ledger Nano S nyeri ezt a kategóriát.

Érme támogatás

Mindkét eszköz körülbelül 1000 coint illetve tokent támogat, azonban a TREZOR kezelőfelülete nem támogat sokakat közvetlenül (vagyis harmadik fél pénztárcáját kell használnod).

Lényeg: szerintem a Ledger Nano S megnyeri ezt a kategóriát is.

Használhatóság

Mindkét pénztárca nagyon könnyen használható felülettel rendelkezik, és nem igényel semmilyen technikai tudást. Továbbá, mivel mindkettőnek van képernyője az eszközön, biztonsági értelemben nagyjából azonosak – ez döntetlen.

Vállalat hírneve

A Ledger és a TREZOR egyaránt 2014 óta van a piacon. Mindkettő nyílt forráskódot használ az alkalmazásaihoz, és mindkettő kiváló ügyfélszolgálatot és stabilitást tud felmutatni az elmúlt években. Közösségi szempontból, bár mindkét társaság nagyon jó hírűnek számít, a TREZOR az érettebb és megbecsültebb.

Ár

A Ledger Nano S és a TREZOR One ára is 59 Euro. Szóval ez szintén döntetlen.

Ki a győztes?

Mindkét vállalat remek termékeket gyárt. Viszont úgy tűnik, hogy a Ledger Nano S előnyben van a tervezés és a használhatóság terén, míg a hírnév terén a TREZOR van előnyben a kripto közösségben. Személy szerint mindkettőt jó szívvel ajánlom. Ha győztest kell választanom, akkor a Ledger Nano S lesz az a kiváló valuta támogatása és a Ledger Live felület miatt.

7. Gyakran ismételt kérdések

Hackelhető a Ledger Nano S?

A mai napig nem jelentettek olyan esetet, amikor a Ledger Nano S-t távolról feltörték volna. Számos olyan trükk létezik azonban, amelyet a hackerek kihasználnak annak érdekében, hogy ellopják a felhasználó pénztárcájából a Bitcoinjait (pl. A felhasználó seed phrase -ét megszerzik). Amíg a seed phrase offline állapotban van tartva és jól el van rejtve, és senki sem fér hozzá fizikailag az eszközhöz, a Ledger Nano S eszközön tárolt érmék biztonságban vannak.

Hogyan utalhatom át a Bitcoinokat a Nano S-re?

 1. Csatlakoztasd a Nano S-t a számítógépedhez
 2. Nyisd meg a Ledger Live szolgáltatást
 3. Válaszd a Bitcoint a Nano S eszközön (add meg a PIN kódot, ha szükséges)
 4. A Ledger Live oldalon a „fogadás” menüpontra kattintva látni fogod a Bitcoin címed
 5. Küld el az érméidet a Bitcoin címedre

Kell-e csatlakoztatni a Nano S-t a számítógéphez a Bitcoin fogadásához?

Nem. Miután megtudtad a Bitcoin címedet, bármikor odaküldheted a Bitcoinjaidat. Az érmék fogadásához a Nano S-nek (vagy bármilyen pénztárcának) nem kell online állapotban lennie.

Használhatom a Ledger Nano S-t az iPhone készülékemmel?

Nem. A Nano S nem használható mobiltelefonnal.

8. Következtetés – Megéri-e az árát a Ledger Nano S?

A Ledger Nano S egy remek termék, megfizethető áron. Szeretem azt a tényt, hogy szinte minden fontosabb érmét támogat és hogy a Ledger Live felületen keresztül egyszerűen és intuitívan használható.

Ha biztonságban akarod tartani az érméidet, mindenképpen szükséged van egy hardveres pénztárcára, és a Ledger Nano S az egyik legjobb.