A legjobb Bitcoin és kriptovaluta pénztárca alkalmazások


A Bitcoin pénztárca alkalmazások olyan programok, amelyek a számítógép merevlemezén vagy a mobiltelefonon tárolják és kezelik a Bitcoinokat. Ebben a bejegyzésben áttekintheted a legnépszerűbb pénztárca-alkalmazásokat.

Bitcoin és kriptovaluta pénztárca alkalmazások összefoglalása

A Bitcoin és a kriptovaluta pénztárca alkalmazások széles választéka áll a rendelkezésünkre, de mielőtt választanál fontos tisztában lenned az igényeiddel, hogy milyen funkciók szükségesek a számodra.

Számos szempontot figyelembe kell venned: a könnyű használat, a biztonság, a magánélet és azt, hogy milyen érméket lehet tárolni az általad használt pénztárcában. A kezdők számára a legjobb pénztárca valószínűleg az Exodus lehet, ami egyszerű és megbízható.

Ha részletesebb áttekintést szeretnél kapni a különböző pénztárcákról, olvasd el a következőket:

 1. Kriptovaluta pénztárca alkalmazások
 2. Exodus
 3. Atomic Wallet
 4. ZenGo
 5. Edge
 6. Coinomi
 7. BRD
 8. Blockchain.com
 9. Samourai Wallet
 10. Gyakran Ismételt Kérdések
 11. Következtetés

1.kriptovaluta pénztárca alkalmazások

A pénztárca alkalmazásokat, más néven szoftver pénztárcákat, meleg pénztárcáknak nevezik, mivel csatlakoznak az internethez. Ez az ami miatt kevésbé biztonságosak, mint a hardvertárcák . Kis mennyiségű Bitcoin vagy bármely más kriptovaluta esetében , mindennapi használatra jó megoldást jelentenek.

Viszont nagy mennyiségű érmét mindig hideg pénztárcákban tárolj ami nem csatlakozik az internethez, ezek a papír pénztárcák és a hardver pénztárcák.

2. Exodus

Előnyök: Könnyen kezelhető, nagyszerű ügyfélszolgálat, DeFi integrációk.

Hátrányok: Korlátozott érmetámogatás, nem nyílt forráskódú

Platformok: Mac OS, Linux, Windows, iOS, Android.

Ha még csak most kezded a Bitcoin használatát, és még mindig csak fogod a fejed hogy mi ez az egész akkor az Exodus jó megoldást jelenthet számodra. Az Exodus 2016 júliusában indult, és azóta komoly népszerűségre tett szert.

Kezdem a hátrányával – ez nem egy nyílt forráskóddal rendelkező szoftver. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők rosszindulatú kódokat helyezhetnek el a szoftverben, anélkül hogy tudnánk róla (TERMÉSZETESEN EZ NEM TÖRVÉNYSZERŰ). Tehát, ha pénzkezelésről van szó, a zárt forráskódú program megléte bizonyos aggályokat vethet fel.

Az Exodus lehetővé teszi különféle kriptovaluták tárolását is, mint például az Ethereum a Litecoin vagy a Dash és még sok másikat is. A kezelőfelület rendkívül érthető és könnyen kezelhető, még a teljesen új felhasználók is jól boldogulnak vele. Ha ijesztőnek találod az Electrumot, akkor ez egy kiváló alternatív megoldás számodra. Részletes leírás (HAMAROSAN)

3. Atomic wallet

Előnyök: Több száz fajta kriptovalutát tárolhatsz rajta , az alkalmazáson belül átválthatóak a kriptopénzek és van stake szolgáltatás.

Hátrányok: Nem igazán kezdőbarát, tehát valamivel nehezebben kezelhető mint más pénztárcák, viszonylag magas árfolyamon váltanak

Platformok: Mac OS, Windows, Ubuntu, Debian, Fedora, iOS, Android.

Igaz kevésbé intuitív, de mégis egyszerűen használható pénztárca, ha nem csak a Bitcoin tárolására van szükséged, akkor érdemes kipróbálnod az Atomic Wallet pénztárcát. Az Atomic Wallet egy számos pénznemet használó pénztárca, amely lehetővé teszi akár 500 különböző érme és zseton tárolását egyetlen felületen.

A pénztárca lehetővé teszi az Atomic Swap használatát is annak érdekében, hogy bizonyos kriptovaluták között közvetlenül a pénztárcán belül cserélhess, külső cserefelület igénybevétele nélkül.

Az Atomic Swapot nem támogató érmék esetében lehetőséged van beépített szolgáltatások, például a Changelly vagy a ShapeShift használatára a kereskedelem lebonyolításához. Részletes leírás (HAMAROSAN)

4. ZenGo

Előnyök: Rendkívül biztonságos, nincs szükség privát kulcsra és vannak további szolgáltatások, például érmék vásárlása és cseréje.

Hátrányok: Korlátozott érme támogatás

Platformok: iOS, Android

A ZenGo a világ első kulcs nélküli pénztárcáját kínálja, biztonsági kompromisszumok nélkül. A pénztárca fejlett kriptográfiai intézkedések alkalmazásával rögzíti a magánkulcsot a vállalat szerverén, ezzel megtakarítva a felhasználóknak, hogy maguknak kelljen őrizniüka kulcsaikat.

A pénztárca további szolgáltatásokat nyújt, mint például a Bitcoin vásárlása és az altcoinok cseréje, amelyek az iparági szabványos díjakkal együtt is elfogadható mértékű és ez nagyon szinpatikussá teszi a ZenGo-t.

A ZenGo jelenleg számos érmét támogat, bár a népszerű érmék közül sok még nem áll rendelkezésre. Részletes leírás (HAMAROSAN)

5. Edge

Előnyök: Kezdőbarát, rendkívül biztonságos, nyílt forráskódú

Hátrányok: Korlátozott érme támogatás, csak mobilon elérhető

Platformok: iOS, Android.

Az Edge egy nyílt forráskóddal rendelkező, több pénznemet használó mobil kriptovaluta pénztárca. A kiváló biztonsági pontszáma mellett az Edge kezdőbarát funkcióiról is ismert, például megtalálható a Bitcoinokat elfogadó kereskedők listája és kedvezményesen vásárolhatsz ajándékkártyát.

Az Edge arról is ismert, hogy partnerségben van a Bitcoint elfogadó vállalkozásokkal , ami gyakran biztosít némi kedvezményt, amikor az alkalmazást vásárláshoz használod.

Ami még fontos és hasznos funkció, hogy az alkalmazáson belül lehetőséged van az érméidet átváltani más érmékre. Részletes leírás (HAMAROSAN)

6. Coinomi

Előnyök: Nagyon sok érmét támogat, egyedi díjszabás, alkalmazáson belüli kereskedelem

Hátrányok: Már nem nyílt forráskódú

Platformok: Windows, Mac, Linux, iOS, Android.

A Coinomi a legrégebbi multivaluta pénztárca. Több mint 1770 különböző pénzeszközt támogat a cOINOMI, ami a legszélesebb körű támogatás, azok a pénztárcák közül, amik a nem őrzött kategóriában vannak (ami egy olyan pénztárca, amelynek egyedüli tulajdonosa a magánkulcs birtokosa).

A magas fokú magánélet biztosítására is büszke a Coinomi. Nincs KYC kötelezettség a pénzeszközökhöz való hozzáféréshez, nincs IP-társítás, nincsen személyazonosság összekapcsolás és nincsen tranzakciókövetés. A Coinomi szerverek anonim módon kezelik a tevékenységeidet azáltal, hogy elrejtik az IP-címed a kíváncsiskodók elől. A Coinomi támogatja a Segwit, valamint a dinamikus és egyedi Bitcoin hálózati díjakat. Részletes leírás (HAMAROSAN)

7. BRD

Előnyök: Kezdőbarát, nyílt forráskód, rendkívül biztonságos

Hátrányok: Csak alapvető funkciókat kínál, kevesebb érmét támogat, mint más pénztárcák

Platformok: iOS, Android

A BRD egy egyszerű és letisztult felülettel rendelkező, nem őrzött Bitcoin pénztárca. Ez a pénztárca a lehető legkönnyebben használható. Két fő funkciója van: küldés és fogadás.

Ezenkívül használhatod az alkalmazást BTC és ETH vásárlásához, amelyeket közvetlenül a pénztárcádba kapod. A nyílt forráskód segít és biztosít abban, hogy ez a pénztárca az egyik legbiztonságosabb legyen. Részletes leírás (HAMAROSAN)

8. Blockchain.com

Előnyök: Nem őrzött pénztárca, intuitív felhasználói felület, megbízható és elismert.

Hátrányok: Nagyon korlátozott eszköz támogatás, rossz ügyfélszolgálatról szóló jelentések.

Platformok: iOS, Android

A Blockchain.com pénztárca az egyik legnépszerűbb és legelismertebb Bitcoin pénztárca, amely 2012 óta létezik. Ez egy nem őrzött mobil pénztárca, amely csak néhány nagyobb érmét és néhány stabil coint támogat. Részletes leírás (HAMAROSAN)

A Blockchain.com pénztárca felhasználói vásárolhatnak, eladhatnak és tárolhatnak kriptovalutákat, valamint áttudnak átváltani érméket és kamatot is kereshetnek az ott tárolt érméikkel. A pénztárca 21+ nyelven érhető el, így több milliárd felhasználó számára lényelmes és alkalmas a világ minden tájáról.

9. Samourai Wallet

Előnyök: Kiváló adatvédelem

Hátrányok: Csak a Bitcoin elérhető és  csak Androidon érhető el

Platformok: Android, (iOS hamarosan)

A Samourai egy magánéletre és biztonságra összpontosító Bitcoin pénztárca, amelynek célja, hogy rejtve tartsa a tranzakcióidat és az identitásodat.

Ennek elősegítése érdekében a Samourai Wallet számos funkciót tartalmaz, beleértve egy érmekeverőt, azonkívül az egyes tranzakciókhoz tartozó friss címeket és még sok mást.

A Samourai Wallet, eszköz és platformtámogatásban egyaránt korlátozott, jelenleg kizárólag Androidon érhető el, és egyedül a Bitcoin használatára alkalmas. Részletes leírás (HAMAROSAN)

10. Gyakran ismételt kérdések

Hogyan utalhatok pénzt a Bitcoin pénztárcámba?

 1. Nyisd meg a pénztárcádat
 2. Keresd meg a Bitcoin címed (hosszú betű és karakterlánc, amely 1-el vagy 3-al kezdődik)
 3. Küld el a Bitcoint a pénztárca címére.

Hogyan utalhatok pénzt a Bitcoin pénztárcámból a bankszámlámra?

A bankok nem fogadják el a Bitcoint, ezért el kell adnod a Bitcoint FIAT pénzért (Dollár, Euró, Forint stb.) egy Bitcoin tőzsdén , majd ezt a pénzt a tőzsdéről át kell utalnod a bankszámládra.

11. Következtetés

A Bitcoin pénztárcákból nincs hiány, és ez néha kicsit sok lehet a kezdők számára. Ha még nem vagy jártas a kriptok világában, akkor azt ajánlom, hogy kezd az Exodus-szal és szép fokozatosan ismerkedj meg a többi lehetőséggel.

Vagy ha úgy érzed, hogy eléggé tapasztalt vagy, akkor akár az Electrum-mal is érdemes lehet megpróbálkoznod.

Végül próbáld meg a pénztárcát az igényeidnek megfelelően kiválasztani, mivel az itt áttekintett pénztárcák mindegyikének más és más sajátossága van és ne feledd, hogy nem csak a választás, hanem a felelősség is mindig a tied.