Kiptovaluta hitel


A kriptovaluta hitelek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kölcsönt vegyenek fel azáltal, hogy biztosítékként elhelyezik a meglévő kriptovalutájukat, vagy kamatra befektetik azt. Ez a bejegyzés a vezető Bitcoin hiteloldalakat ismerteti.

kriptovaluta kölcsön

Kiptovaluta hitel oldalak összefoglalása

A Kiptovaluta hitelező vállalatok magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak adnak kölcsönt, amelyeket a biztosítékként adott Kiptovaluta fejében adnak át . A kölcsönök hossza, az éves kamat, a visszafizetési ütemezés és a hitel/érték aránya eltér egymástól.

Dióhéjban ennyi lenn.

Ha részletesebb magyarázatot szeretnél kapni az ilyen jellegű hitelekről és az ezzel foglalkozó oldalakról, akkor olvasd tovább a cikket.

A következőket fogom ismertetni:

  1. Mi az a kriptovaluta hitelezés?
  2. Nexo kriptovaluta hitelezési platform
  3. YouHodler kriptovaluta hitelezési platform
  4. Következtetés

1. Mi az a kriptovaluta hitelezés?

A kriptovaluta hitelezés olyan folyamat, amikor FIAT-ban (USD, EUR stb.) vesznek fel hitelt az emberek, miközben a kriptovalutájuk biztosítékot képez a hiteladó számára letét formájában a kihelyezett hitellel szemben.

kripto hitelezés

Sokan hosszú távú befektetésként (más néven Hodling néven ) szeretnék megőrizni a kriptovalutáikat , azonban vásárláshoz , vállalkozásalapításhoz, nyaraláshoz vagy számos más okból továbbra is készpénzre van szükségük.

A kriptovaluta hitelezés lehetővé teszi számukra, hogy FIAT-ban kapjanak hitelt azáltal, hogy a kriptovalutát fedezetként helyezik el. Így azonnal készpénzt kaphatnak és ha visszafizetik a kölcsönt akkor visszakapják a fedezetként használt kriptovalutájukat.

Egy másik ok arra, hogy hitelt vegyél fel a kriptovaluta eladása helyett, az lehet, hogy nem kell nyereség adót fizetned és ezáltal elkerülöd az adózást.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kriptovalutádat fedezetként helyezed el, a legtöbb esetben nincs szükséged hitelellenőrzésre, és azonnal végre is hajtható a kölcsön felvétele.

Kriptovaluta Hitelezés kamatra

A legtöbb kriptovaluta hitelt nyújtó vállalat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kamatra kölcsönadhassák a kriptovalutáikat.

Ha például nincs szükséged egy bizonyos mennyiségű vagy akár az összes kriptovalutádra, akkor beteheted azt kamatozni és éves kamatot kapsz a betéteid után. Ez azt jelenti, hogy a kriptovalutáid további jövedelmet generálhatnak neked a lehetséges árfolyam nyereségen felül is, ahelyett, hogy csak simán tárolnád a pénztárcádban.

Kriptovalutával fedezett hitel kiszámítása

Amikor kriptoval fedezett hitelt veszel fel, a kriptovalutát fedezetként kell elhelyezned. Mivel a kriptovaluták általában rendkívül volatilisak , az adott vállalatnak meg kell bizonyosodnia arról, hogy a fedezet értéke mindig fedezni tudja-e a hitelt, arra az esetre, ha nem tudnád visszafizetni a kölcsönt.

Az egyik módja annak, hogy a vállalat megbizonyosodjon arról, hogy az általad nyújtott fedezet képes lesz fedezni a kölcsönt, az LTV használata.

LTV

A hitel-érték (LTV) arány egy olyan pénzügyi kifejezés, amelyet a hitelezők a kölcsön és a fedezet érték arányának kifejezésére használnak Az LTV kiszámításához a kölcsönzött összeget el kell osztani a biztosítékként elhelyezett összeggel.

Példa:

Hitel összege: 5.000 USD;
A biztosíték értéke:10.000 USD;
Hitel-érték= (5 000 USD / 10 000 USD) * 100% =50,0%

Az alacsonyabb LTV azt jelenti, hogy a fedezeted szükség esetén könnyen fedezi a hitelt, míg a magas LTV kockázatosabbá teszi a hitelt a hitel nyújtó számára.

Margin Call

Ha az LTV-értéke túl magasra emelkedik, akkor a hitelnyújtó társaság plusz biztosítékot kérhet, amit fedezeti lehívásnak neveznek. A fedezeti lehívás azt jelenti, hogy a hitelfelvevőnek lépéseket kell tennie az LTV csökkentése érdekében.

Ez akár több kriptovaluta fedezetként történő letétbe helyezésével, akár a hitel egy részének visszafizetésével is történhet. Abban az esetben, ha a fentiek egyikét sem tudod teljesíteni, a hitelező társaság eladhatja a fedezeted egy részét annak érdekében, hogy lecsökkentse az LTV-t a számára biztonságosnak itélt zónába.

Kibocsátási díj

Számos vállalat kibocsátási díjat számít fel a hitel létrehozásáért. Például az a cég, amely 10 000 dolláros hitelért 2% -os kibocsátási díjat számít fel, 200 dollárt vesz fel a szolgáltatás teljesítéséért.

Hitel APR

Az APR az az általános éves kamat, amelyet meg kell fizetned a kölcsönért, az összes díjat beleértve (kamat + kibocsátási díj).

Például, ha 10 000 dollár hitelt vettél fel 1% -os kibocsátási díjjal és 5% -os kamatlábbal, akkor a APR 6% (5 + 1) lenne, tehát a 12 hónap után 10 600 USD kell fizetned.

Fontos: Egyes vállalatok a kamatlábat összetett módon számolják, így az APR kiszámítása kissé nehezebbé válik. A legtöbb vállalat számológéppel vagy valamilyen APR útmutatóval segít. Hitel felvétel előtt győződj meg róla, hogy pontosan megértetted, hogy mennyit kell visszafizetned.

2. Nexo kriptovaluta hitelezési platform

A Nexo lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy hiteleket kapjanak az általuk támogatott több mint 20 kriptovaluta bármelyikének fedezetéért cserébe.

nexo kriptovaluta hitel

A Nexo 40 különböző FIAT devizában tud hitelt nyújtani, a világ 200 jogrendszerében. A Nexo-hitelek LTV-értéke a Bitcoin és az Ethereum által támogatott hiteleknél 50% az XRP- alapú hiteleknél 40% és 30% a Nexo token hiteleknél.

A Nexo hitelek kamata 12 hónapra 11,9%, kibocsátási díj nélkül. Ez abban az esetben 5,9% -ra csökkenthető, ha a kölcsönt Nexo tokenekkel rendezed.

A Nexo tokenek még 2017- ben kerültek kiadásra a Nexo ICO -jában, és több tőzsdén is megvásárolhatóak. Sok ICO-val ellentétben a Nexo SEC-kompatibilis a D szabályozás szerint (így inkább STO).

A hitelkedvezményeken kívül a Nexo a vállalat nyereségének 30% -át fizeti a Nexo token tulajdonosainak. Kétféle osztalék létezik, a regular és a loyality .

A Nexo csapata ugyanaz a csapat , mint a Credissimo-é, egy nyilvános európai vállalat, amely azonnali online fogyasztási hiteleket, e-kereskedelem finanszírozást és számlafizetési szolgáltatásokat nyújt.

A Credissimót a Deloitte ellenőrzi. A Credissimo több mint 100 alkalmazottal rendelkezik, és a közelmúltban elnyerte a Forbes üzleti díját a pénzügyi szektor innovációiért.

A Nexo kiváló TrustPilot értékeléssel rendelkezik, ami meglehetősen szokatlan a kriptovaluta ökoszisztémában.

3. YouHodler kriptovaluta hitelezési platform

A YouHodler egy Cipruson és Svájcban működő európai hitelezési platform. Lehetővé teszi a felhasználóknak USD, EUR, GBP, CHF vagy BTC kölcsönvételét, a 20+ támogatott kriptovaluta bármelyikének fedezetként történő felhasználásával.

youhodler kriptovaluta hitel

A platform az összes kriptovaluta hitelezési platform egyik legmagasabb hitel/érték arányát (LTV) kínálja, maximális LTV értéke 90%. A YouHodler lehetővé teszi az ipar egyik legkisebb hitelfelvételét, azaz mindössze 100 dolláros hitelt is lehetséges felvenni.

A hitelfelvevők 30, 60 vagy 180 napos futamidőt választhatnak, a hitelköltségek 1,70% és 7,50% között változnak. A YouHodler emellett a kriptovaluta hitelezők számára 12% hozamot is biztosít a stablecoin betéteknél, ami lényegesen magasabb, mint a legtöbb platform esetében.

A többi kriptovaluta esetében 4,5% és 8,0% közötti hozamot lehet elérni. Érdemes megjegyezni, hogy egy felhasználó csak 100 000 USD értékű kriptovalutát helyezhet el a YouHodler platformon.

A szokásos hitelezési és megtakarítási funkciókon kívül a YouHodler a kereskedelemhez hasonló szolgáltatásokat is kínál, MultiHODL és Turbocharge néven. Dióhéjban ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az eszközök árrésén spekuláljanak, hiteleket használva tőkeáttételként.

A YouHodler nem rendelkezik hatalmas online jelenléttel, azonban a Trustpilot- on nagyon jó az értékelése.

4. Következtetés

A Bitcoin hitelezés a „modern banki szolgáltatások” új formája, amely lehetővé teszi a vállalkozások és magánszemélyek számára, hogy azonnali kölcsönökhöz jussanak, ha a kriptot fedezetként használják.

Mivel nem minden hitelezési platform egyforma, azt tanácsolom, hogy a hitelező kiválasztása előtt alaposan vizsgáld meg az alábbi szempontokat:

  • Biztosítják-e a kölcsönök fedezetét? Ez döntő fontosságú, ha befektető vagy.
  • Hitelfeltételek (APV, LTV, fizetési ütemezés)
  • Biztosíték-tartás (multisig vs. letétkezelő vs. a cég pénztárcája)
  • Felhasználja-e a vállalat a felhasználói alapokat további beruházásokhoz?