Ripple (XRP) vásárlása – Útmutató kezdőknek


Az XRP, amelyet általában Ripple-ként emlegetnek, az egyik vezető kriptovaluta. Ebben az útmutatóban megvizsgálom a Ripple Labs-ot, a Ripple mögött álló vállalatot, az XRP-t ami a kriptovalutája, és felsorolom a lehetőségeket, hogy hogyan tudod megvásárolni.

Ripple (XRP) vásárlása - Útmutató kezdőknek

Ripple vásárlása összefoglaló

Az XRP, a Ripple kriptovaluta a következő módon vásárolható meg:

  1. Szerezz be egy Ripple pénztárcát (pl. Ledger Nano S , Edge )
  2. Szerezz egy XRP-címét
  3. Regisztrálj a CEX.io webhelyre
  4. Vásárolj XRP-t hitelkártyával

Ne feledd, hogy minden Ripple pénztárcához 20 XRP kezdeti befizetés szükséges, ami a hamis számlák létrehozásának a megakadályozását szolgálja. Az első vásárlás után nem tudsz hozzáférni ehhez a befizetéshez.

Ha alaposabb magyarázatot szeretnél olvasd tovább a cikket.

A következőket ismertetem:

  1. Mi a Ripple?
  2. A Ripple vásárlása 3 lépésben
  3. Következtetés – a Ripple jó befektetés?

1. Mi a Ripple?

A bankrendszer ma elavult és lassú rendszereket használ az intézmények közötti pénzátutaláshoz. A Ripple célja, egy olyan szabályrendszer (azaz protokoll), amelyet a pénzintézetek használhatnak annak érdekében, hogy a pénz világszerte olyan gyorsan mozoghasson, mint az információk az interneten keresztül.

A Ripple Transaction Protocol (RTXP) kétféle pénznemet támogat – IOU-t és az XRP-t. Az IOU adósságot képvisel (vagyis tartozom neked), és különböző intézmények között kereskedhetnek velük. Az IOU bármilyen típusú eszközre kiadható, nemcsak valutákra.

Mi a Ripple?

Az XRP egy kriptovaluta, amely főleg pénzintézeteknek szól, így pénzeszközeiket átválthatják és gyorsan átutalhatják más intézményeknek szerte a világon.

Ami a Ripple hálózat (más néven RippleNet) teljesítményét illeti, egy XRP tranzakció átlagosan 4 másodpercet vesz igénybe, és a hálózat másodpercenként akár 1500 tx-t is képes feldolgozni.

Néhány bank már felkarolta a Ripple-t: Santander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Union Credit, NBAD és a UBS.

A Ripple szerint a bankok fizetésenként átlagosan 3,76 dollárt spórolhatnak meg a protokolljuk használatával. Figyelembe véve, hogy a bankok évente több ezer, esetleg több millió tranzakciót hajtanak végre, ez jelentős megtakarítást jelent.

A jelenlegi állapot szerint a Ripple az egyik legizgalmasabb Fintech szervezet az innovatív pénzügyi platformjával és a Forbes a Ripple-t fel vette a Fintech 50-be .

Míg a nagyszabású befektetők közvetlenül befektethetnek a Ripple-be, addig a legtöbb kisbefektető és spekuláns csak az XRP-be, a Ripple natív pénznemébe képes befektetni.

Az XRP 2017-ben vált széles körben elfogadottá, amikor 0,01 dollár alatti értékről 0,30 dollár fölé került. Ez az óriási értéknövekedés a banki elfogadásnak és a spekulatív érdeklődésnek is köszönhető volt.

A cél az, hogy az XRP-t stabil valutává alakítsák, aminek nincsenek nagy kilengések az árában, hogy a bankok gond nélkül tudják használni, a túlzott áringadozástól való félelem nélkül. Jelenleg sok bank elzárkózik az XRP-től, ugyanis egyik napról a másikra vagy akár másodpercek alatt drámaian megváltozhat az árfolyama.

Az XRP értékének hosszú távú felértékelődése a Ripple végső célja, mivel ők birtokolják az XRP többségét.

A Ripple eredeti elképzelése az az, hogy a mindennapi emberek számára olcsón és gyorsan tegyen lehetővé globális tranzakciókat. Viszont mára a Ripple kizárólag bankokra történő összpontosítása sok ember számára csalódássá vált és ezért elfordultak tőle.

Bárki, aki szereti a Ripple platformot, de nem szereti a Ripple-t – mint vállalatot, annak érdemes használni a Stellar-t , Jed McCaleb Ripple villáját (fork), mivel sokkal inkább altruista elképzelései vannak.

2020. december 22-én a SEC keresetet nyújtott be a Ripple Inc., a Ripple anyavállalata, valamint két vezetője, Christian Larsen és Bradley Garlinghouse (volt és jelenlegi vezérigazgató) ellen. A panasz több mint 1,3 milliárd dollár összegyűjtésére irányul, „XRP néven ismert digitális eszközök értékesítésével, be nem jegyzett értékpapír-felajánlással az Egyesült Államokban és világszerte működő befektetők számára”.

A SEC bejelentését követően az XRP árfolyama hatalmas zuhanást szenvedett el, olyan nagy tőzsdék, mint a Coinbase és a Coinmama, hogy csak kettőt említsek, lezárták az XRP összes kereskedelmi lehetőségét.

2. Hogyan tudsz Ripple-t vásárolni 3 egyszerű lépésben

1. lépés – Szerezz be egy Ripple (XRP) pénztárcát

Az első dolog, amit meg kell tenned a XRP megvásárlása előtt, hogy beszerzel egy pénztárcát, amely képes tárolni az XRP-t. Mint a legtöbb kriptovaluta esetében, lehetőséged van szoftveres vagy hardveres pénztárca kiválasztására.

Szerezz be egy Ripple (XRP) pénztárcát

A szoftveres pénztárcák olyan ingyenes programok, amelyeket általában kevésbé biztonságosnak tartanak, ezért csak kisebb pénzösszegeket ajánlott bennük tartani.

Edge – Korábban Airbitz néven ismert Edge egy mobil pénztárca (iOS, Android), amely több kriptovalutát, köztük az XRP-t is képes tárolni.

Exodus – gyönyörűen megtervezett szoftver pénztárca, amely támogatja az XRP-t és több mint 100 egyéb kriptográfiai eszközt. A pénztárcának van egy cseréje azoknak a felhasználóknak, akik le akarják cserélni az XRP-t más kriptókra és fordítva.

A hardvertárcák viszont fizikai eszközök, amelyek offline módon tárolják a kriptovalutákat és csak a számítógéphez való csatlakozás után lehet a rajta lévő érméket kiutalni, a privát kulcsot pedig magán az eszközön tárolják. Ezeket tartják a legbiztonságosabbnak a kriptovaluták tárolására.

Ledger Nano X – hardveres pénztárca, amely lehetővé teszi az XRP és számos más kriptovaluta tárolását. Bluetooth-on keresztül is csatlakoztatható a mobilhoz. A róla szóló véleményemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

A TREZOR Model T – egy hardvertárca, beépített érintőképernyővel, amely lehetővé teszi az XRP és több mint 1000 egyéb kriptográfiai eszköz tárolását. Jelenleg csak asztali számítógépekkel kompatibilis. Itt olvashatod el az áttekintésemet róla (HAMAROSAN) .

Meg kell jegyezni, hogy minden Ripple pénztárcát kezdetben 20 XRP tartalékkal kell finanszírozni, hogy megvédjék a spam támadásoktól . Ha megvan a Ripple pénztárca, itt az ideje, hogy létrehozd az XRP címedet, amelyre később szükséged lesz. Az XRP-cím egy 25-35 karakterből álló karakterlánc, amely r betűvel kezdődik, és kis- és nagybetűket valamint számokat tartalmaz.

2. lépés – Keressen egy XRP tőzsdét

A Ripple megvásárlásának több lehetősége is van. Vásárolhatsz XRP-t FIAT valutával (pl. USD, EUR stb.), Vagy lehetséges a Bitcoin átváltása XRP-re a tőzsdéken.

Keressen egy XRP tőzsdét

A CEX.io lehetővé teszi az XRP gyors megvásárlását hitelkártyával vagy banki átutalással. A CEX egy londoni székhelyű kriptovaluta tőzsde, amely 2013 óta működik. A CEX teljes áttekintését itt olvashatod el (Hamarosan).

A Binance egy másik vezető tőzsde, amely lehetővé teszi bizonyos kriptovaluták (köztük XRP) hitelkártyával történő megvásárlását. A Binance áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

Az olyan platformok, mint az eToro, lehetővé teszik az XRP-be való befektetést, azonban az eToro kevésbé alkalmas az érmék elküldésére másoknak. Lehetőség van arra, hogy a megvásárolt Ripple-t kiutald a saját pénztárcádba, de ez több lépéses folyamat és némi időbe telik. Leegyszerűsítve: az eToro főleg akkor jó lehetőség, ha az áron akarsz spekulálni. A teljes eToro áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

* A lakossági befektetői számlák 75% -a veszteséges, amikor CFD-kel kereskednek ennél a szolgáltatónál. Fontold meg, hogy megengedheted-e magadnak azt, hogy nagy esélyel elveszíted a pénzedet. A kriptopénzek nagyon ingadozó, szabályozatlan befektetési termékek. Nincs uniós befektetővédelem.

Ne feledd, hogy bár a hitelkártya-vásárlások gyorsabbak, a díjak viszont magasak. Tehát ha lehetőséged van elektronikus átutalással fizetni, akkor jobb áron tudsz utalni.

Hogyan lehet megvásárolni a Ripple-t Bitcoin-nal (BTC => XRP)

Az egész Ripple közösségben egyetértés mutatkozik abban, hogy az XRP megvásárlásának legolcsóbb módja az, hogy Bitcoint vásárolsz , majd elcseréled XRP-re.

A Bitcoin XRP-vel való kereskedelmének legegyszerűbb módja, ha gyorsan kicseréled a Kraken-en vagy Liquid-en.

3. lépés – Utald ki az XRP-t a pénztárcádba

Nem ajánlom, hogy ott hagyd az XRP-t azon a tőzsdén, ahonnan vásároltad. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy valójában nem a te irányításod alatt állnak az érmék privát kulcsai.

Nem számít, honnan vetted az érméket, ne felejtsd el átutalni a saját, nem őrizetben lévő Ripple pénztárcádba (ahol hozzáférsz a privát kulcshoz). A tranzakció megerősítése után sikeresen befejezted a Ripple vásárlási folyamatát.

3. Következtetés – A Ripple jó befektetés?

A Ripple valószínűleg a következő néhány évben a nagyobb bankok számára vonzó lesz, mivel gyorsan skálázható globális fizetési hálózatot kínálnak, miközben csökkentik a tranzakciós díjakat.

Az XRP potenciálisan hatalmas megtérülést érhet el, ha a Ripple folyamatosan halad előre az egész bankszektorban „és ez egy nagy, HA”.

Tehát bár a Ripple jövője jelenleg fényesnek tűnik, az XRP jövője még mindig nem világos (mint a legtöbb kriptovaluta esetében). Ne feledd, hogy ahol nagy a jutalom, ott nagy a kockázat is. Kérlek, hogy midig alapos és körültekintő legyél és ne feledd, hogy a felelősség és a kockázat is a tied.