Litecoin (LTC) vásárlása – Útmutató kezdőknek


Amióta 2011-ben létrehozták a Litecoin-t, a Bitcoin népszerű öccsének tekintették. Ebben az útmutatóban áttekintem a Litecoin online és offline vásárlásának különböző módjait, valamint a tárolásának módját.

Litecoin vásárlása

Litecoin vásárlása összefoglaló

 1. Szerezz be egy Litecoin pénztárcát (pl. Ledger ,Edge, Exodus)
 2. Keress egy tőzsdét, amely Litecoint értékesít (pl. CEX.io )
 3. Fizess be a tőzsdére és vásárolj
 4. Utald ki a Litecoin-t a pénztárcádba

Ha mélyebb magyarázatot szeretnél kapni a Litecoin és a tárcák megvásárlásához rendelkezésre álló különféle módszerekről, olvasd tovább a cikket.

A következőket ismertetem:

 1. Mi a Litecoin dióhéjban
 2. Litecoin vásárlása 3 lépésben
 1. További módszerek a Litecoin vásárlásához
 1. Gyakran Ismételt Kérdések
 2. Következtetés – Mi a jövő a Litecoin számára?

1. Mi a Litecoin dióhéjban?

A Litecoin egy Bitcoin spinoff, amelyet a Google egykori alkalmazottja, Charles Lee hozott létre 2011 októberében. A Litecoin átvette a Bitcoin mögött álló általános gondolatot, de néhány kulcsfontosságú elemet megváltoztatott:

 • A blokkidő átlagosan 2,5 perc, szemben a Bitcoin 10 percével.
 • A bányászati algoritmus SHA-256-ról Scrypt-re változott. Ez megnehezíti és bonyolultabbá teszi a Litecoin bányászati hardverének létrehozását.
 • A rendelkezésre álló Litecoin-ok teljes száma 84 millió, szemben a Bitcoin 21 milliójával.

Összegezve: ha a Bitcoin digitális arany, akkor a Litecoin digitális ezüst. Gyorsabb, de olcsóbb és bőségesebb, mint a Bitcoin.

2. Litecoin vásárlása 3 lépésben

1. lépés – Szerezz be egy Litecoin pénztárcát

Mielőtt vásárolni kezdenéd a Litecoin-t, szükséged lesz egy pénztárcára a tároláshoz. Ma sok Litecoin pénztárca áll rendelkezésre, de ebben a bejegyzésben véleményem szerint csak a legjobbakat érdemes áttekintenem.

Ledger - Crypto Beginners Pack

Litecoin Hardvertárcák

A kriptovaluta tárolására a legjobb megoldás egy hardvertárca használata. Ezek olyan hardverek, amelyek offline módon tárolják az érmék privát kulcsát. Ma két vezető hardvergyártó közül lehet választani – a Ledger és a TREZOR. Mindkét vállalat különböző típusú hardveres pénztárcákkal rendelkezik.

Ha mélyebb betekintést szeretnél kapni az egyes modellekbe, olvasd el a Ledger Nano X áttekintésemet vagy a TREZOR Model T áttekintésemet.

Litecoin szoftver pénztárcák

A hardvertárcák pénzbe kerülnek. A szoftveres pénztárca egy ingyenes program, amely lehetővé teszi az érmék számítógépen vagy mobiltelefonon történő tárolását.

A Litecoin tárolására két kiváló szoftver pénztárcát ajánlok: az Exodus és az Edge. Mind a két pénztárca nagyon intuitív. Az Exodus csak asztali számítógépeken működik, míg az Edge mobilon is alkalmazható.

Ha további információra van szükséged, elolvashatod az Exodus áttekintésemet (HAMAROSAN).

Ha megvan a pénztárca, meg kell keresned a Litecoin címed. A Litecoin címed hosszú betű- és számsor a kezdőbetűje pedig: „L”, „3” vagy „M”.

Íme egy példa: LgG4xHHZvZ8Z94cEBnTk8AZaTWNjW6Yzt9

2. lépés – Keressen egy LTC tőzsdét

Amint a Litecoin egyre népszerűbbé válik, egyre jobban nő a Litecoin-t értékesítő kriptovaluta- tőzsdék száma is. Ebben a bejegyzésben a legnagyszerűbb cserékre fogok koncentrálni, amelyek a legkülönfélébb fizetési módokat is kínálják.

banner BuyBitcoinFiveMinute

* eToro felhasználók: A lakossági CFD-számlák 75%-a veszteséges.

Litecoin vásárlása az eToro-n keresztül

Előnyök: Könnyű elkezdeni, többféle fizetési mód

Hátrányok: Kevésbé alkalmas az érmék tényleges használatára

Az eToro egy népszerű és jól bevált kriptovaluta kereskedési platform, amely megkönnyíti a befektetést Litecoin-ba és más kriptovalutákba FIAT pénzért cserébe(pl. Dollár, Euró stb.). Más szóval, az eToro inkább a kereskedőket célozza meg, mint azokat a felhasználókat, akik az érmék tulajdonjogát szeretnék birtokolni.

Annak ellenére, hogy kivonhatod vagy elküldheted az érméket az eToro-ból másoknak, ez nem ideális platform erre és jobban megfelel az árspekulációnak. Ez egy felhasználóbarát platform, amely nagyszerű ügyfélszolgálatot és a legkülönfélébb fizetési módokat kínálja (banki átutalás, hitelkártya, PayPal, Neteller és így tovább).

Ha csak befektetési célokra használod az eToro-t , akkor valójában nincs szükséged Litecoin pénztárcára. Az eToro lehetővé teszi a shortolást is, ha úgy gondolod, hogy az árak csökkenni fognak.

* A lakossági befektetői számlák 75% -a veszteséges, amikor CFD-kel kereskednek ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak, hogy vállalod a pénzed elvesztésének nagymértékű kockázatát. A kriptovaluták ára nagyon ingadozó és szabályozatlan befektetési termékek. Nincs uniós befektetői védelem.

Litecoin vásárlása a CEX.io oldalon keresztül

Előnyök: Alacsony díjak a kereskedési platformon, sokféle fizetési mód

Hátrányok: Magas díjak a brókernél

A CEX.io Lehetővé teszi a Litecoin megvásárlását gyors és biztonságos módon, hitelkártyával, betéti kártyával vagy banki átutalással. A webhely kétféle módszert kínál a Litecoin vásárlásához:

 • Brókeri szolgáltatás (a cég közvetlenül értékesíti a Litecoin-t) – Könnyű folyamat, prémium áron
 • Kereskedési platform (a világ minden tájáról érkező vevőkkel / eladókkal lépsz kapcsolatba) – olcsóbb, de viszonylag összetett folyamat, kezdőknek nem ajánlott.

A CEX.io 2013 óta működik, és ez idő alatt nagyon jó hírnevet szerzett magának. Ha még csak kezdő vagy a kriptovaluták világában, akkor valószínűleg jobb lesz, ha a bróker szolgáltatást választod, mivel az egyszerűbb, mint a kereskedési platform.

Ne feledd, hogy a közvetítői szolgáltatási díjak magasak körülbelül 7%, míg a kereskedési platform díjai körülbelül 0,25%. Ha kis összegért vásárolsz, akkor néha megéri ha fizetsz egy kis pluszt a könnyebb, gyorsabb folyamatért.

Litecoin vásárlása a Coinbase-en keresztül

Előnyök: Alacsony díjak az ACH/SEPA átutalással, jó hírnév

Hátrányok: gyenge támogatás

A Coinbase lehetővé teszi a Litecoin vásárlását betéti kártya vagy bankszámla használatával. A Coinbase a világ 103 országából fogad vásárlókat és a tőzsdei díjak viszonylag alacsonyak. A cég jó hírnévnek örvend és 2012 óta értékesít kriptovalutákat.

Hátránya, ha bármilyen problémába ütközöl, ne nagyon várj senkitől segítséget, ugyanis nagyon lassú a kapcsolat felvétel velük.

Litecoin vásárlása Bitpanda-n keresztül

Előnyök: Több fizetési lehetőség, viszonylag alacsony díjak

Hátrányok: Nem érhető el világszerte

A Bitpanda kriptovaluta közvetítő, amely az euróövezeten belüli kriptovaluta adásvételére szakosodott. A Bitpanda Lehetővé teszi a Litecoin vásárlását hitelkártyával, Skrill számlával, SEPA átutalásával vagy SOFORT átutalásall. A társaságot 2014 végén alapították, és azóta Európa egyik legnépszerűbb kriptovaluta tőzsdéjévé vált.

3. lépés – Litecoin kiutalása a hardver pénztárcába

Miután döntöttél, hogy melyik tőzsdét használod, nyiss egy számlát, és vásárold meg a Litecoin-t. Ne felejtsd el kiutalni a Litecoin-t a tőzsdéről a személyes pénztárcádba. Soha ne hagyjál kriptovalutát a tőzsdén, mivel fennáll annak a kockázata, hogy mindet elveszíted, ha egy adott oldalt feltörnek vagy megszüntetnek (ami a múltban már többször meg is történt).

3. További lehetőségek Litecoin vásárlásához

Ha már rendelkezel Bitcoin -nal, és szeretnéd kicserélni Litecoinra, akkor ezt megteheted egy cserefelületen mint például a SimpleSwap. Alternatív megoldásként mindig megvásárolhatod a Bitcoin -t, és átválthatod Litecoin-ra egy cserefelületen.

Litecoin vásárlása Paypal segítségével

Nincs közvetlen lehetőség a Litecoin vásárlására PayPal segítségével. Viszont ha csak az árán akarsz spekulálni akkor érdemes az eToro-n keresztül vásárolni, ugyanis ott lehetőséged van befizetni Paypal segítségével.

Ha azonban más céllal szeretnéd megvásárolni a Litecoin-t, akkor először Bitcoin-t kell venned a Paypal használatával, majd egy tőzsde platform segítségével (CEX.io) Litecoin-ra tudod cserélni vagy még jobb a SimpleSwap csere felülete.

Fontos – A kriptovaluták PayPal -lal történő megvásárlása általában magas díjjal lehetségesek. Győződj meg róla, hogy tisztában vagy az összes díjjal, hogy ne érjen meglepetés a túl magas ár miatt.

Litecoin vásárlása igazolvány illetve igazolás nélkül

Mivel a Litecoin nem olyan népszerű fizetési mód, mint a Bitcoin, nehéz hiteles módot találni annak megvásárlására minden ellenőrzés nélkül. A Litecoin névtelen megvásárlásának legjobb módja az lenne, ha névtelenül megvásárolnád a Bitcoin -t , majd egy eldobható e-mail használatával regisztrálnál egy tőzsdén és elcserélnéd Litecoin-ra.

Regisztráció nélkül pedig ajánlom a SimpleSwap csere felületét

4. Gyakran ismételt kérdések

Mennyi litecoin lett eddig kibányászva? 2021. Április 13-án 66 752 415 Litecoin-t bányásztak eddig. Ez azt jelenti, hogy 17 247 585 Litecoin vár még kibányászásra.

Bányászhatod a Litecoin-t? Igen. A Litecoin bányászatot a Litecoin tranzakciók főkönyvének frissítésére használják, akárcsak a Bitcoin -nál. A Litecoinok meghatározott Litecoin bányászati hardverekkel bányászhatók .

5. Következtetés – A Litecoin jó befektetés?

Az évek során a Litecoin remek érmének bizonyult, amelynél jelen van egy erős közösség és mögötte pedig kiváló fejlesztői csapat van. Az a kérdés, hogy „szerepet játszik-e a jövőbeni monetáris rendszerben?” még mindig megválaszolatlan, de egyelőre a Litecoin továbbra is szorosan ott van a Bitcoin mögött, követve azt a hullámzásában.