Hogyan tudok Ether-t vásárolni – Útmutató kezdőknek


Az Ethereum egy DIY blockchain platform, ami alkalmazható intelligens szerződések létrehozására. Ez egy fejlesztői platform, amit Vitalik Buterin alkotott meg 2013-ban, hogy decentralizált alkalmazásokat lehessen készíteni általa. A platform óriási népszerűségre tett szert, és a valutája az Ether is. Ez a bejegyzés az Ether online vásárlásának legjobb módjait ismerteti.

Hogyan tudok Ether-t vásárolni - Útmutató kezdőknek

Hogyan tudsz Ether-t vásárolni összefoglaló

 1. Szerezz be egy Ether pénztárcát
 2. Látogass el a CEX.io oldalára, és regisztrálj
 3. Add meg a vásárolni kívánt Ether mennyiségét
 4. Add meg az Ether címet és fizess

Az Ethereum érmék (azaz az Ether) néhány percen belül el lesz küldve a pénztárcádba. Ha a CEX.io nem felel meg a számodra, akkor itt van még néhány kiváló lehetőség az Ether online vásárlásához:

Ha részletesebb magyarázatot szeretnél kapni a vásárlási folyamatról, és jobban meg szeretnéd ismerni az Ethereumot és a pénznemét az Ether-t, akkor olvasd tovább ezt a bejegyzést. A következőket ismertetem:

 1. Mi az Ethereum?
 2. Mi az Ether?
 3. Hogyan tudsz Ethert vásárolni?
 4. Gyakran Ismételt Kérdések
 5. Ethereum vs. Ethereum Classic
 6. ETH bányászat
 7. Következtetés

1. Mi az Ethereum?

Az Ethereum segítségével bármi decentralizálható: szavazás, domain név, pénzügyi csereplatform, crowdfunding, vállalatirányítás, a legtöbb típusú szerződés és megállapodás, szellemi tulajdon. Ez egy amolyan Csináld magad platform. Az Ethereum platform az alap, és ezen létre tudsz hozni különféle tokeneket (pl. ERC-20 token ) decentralizált alkalmazások (más néven Dapps) futtatásához.

2. Mi az Ether?

Az Ether az Ethereum platform pénzneme. Az Ether-re mindenkinek szüksége van, aki az Ethereum platformra épít vagy azt használja. Akárcsak a Bitcoin-nal, úgy az Ether-rel is tudsz kereskedni és tudod bányászni az interneten keresztül. A legtöbb ember az Ethereum kifejezést használja a pénznemre való hivatkozáskor, pedig az Ether a helyes megnevezés, ezáltal kissé zavaros lehet.

 Mi az Ether

Az Ethereum alapítói kijelentik, hogy az Ether nem igazán pénz, sokkal inkább „kriptotüzelőanyag”, vagyis egy token, aminek az egyetlen fő célja – az Ethereum platformért történő fizetés.

Tehát az Ether azért lett létrehozva, hogy a programozókat arra ösztönözze, hogy futtassák az Ethereum protokollt a számítógépükön és az általuk biztosított forrásokért és minőségi alkalmazásokért cserébe Ether-rel kompenzálják őket.

Ahogy a Bitcoin bányászok Bitcoinba kapják a fizetségüket a blokklánc fenntartásáért és a számítási problémák megoldásáért, úgy az Ethereum fenntartói Ether-t kapnak a szolgáltatásaikért cserébe. Minden új blokk után ötöt. A fejlesztők maguk is Ether-rel fizetnek az Ethereum platformon létrehozott okosszerződések után.

3. Hogyan tudsz Ethert vásárolni?

1.lépés – Szerezz be egy Ethereum pénztárcát

A vásárlási folyamat megkezdése előtt be kell szerezned egy Ethereum pénztárcát az Ether tárolásához. Sokféle Ethereum pénztárca létezik . Röviden bemutatom a legnépszerűbb Ethereum pénztárcákat.

Ethereum Hardver pénztárcák

A hardvertárca a legbiztonságosabb módja az Ether tárolásának. Ez egy olyan hardver, amit a számítógépedhez tudsz csatlakoztatni (csakúgy, mint egy flash meghajtót) és amelynek fontos tulajdonsága, hogy offline tárolja az Ethereum privát kulcsát. A hardver pénztárca az optimális megoldás a biztonság és a kényelem között. Az Ethereumot támogató fő hardvertárcák a Ledger és a TREZOR .

Ethereum Software pénztárcák

Ha nem tervezed sok Ether tárolását, vagy nincs pénzed hardvertárcát vásárolni, abban az esetben tudsz ingyenes szoftveres pénztárcákat is használni. Ezek a pénztárcák ingyenesek, de kevésbé biztonságosak, mivel folyamatosan kapcsolódnak az internethez és ezért feltörhetők. A kezdőknek leginkább ajánlott Ethereum pénztárcák az Exodus (asztali), az Edge (mobilhoz) és a MyEtherWallet (asztali / mobil).

2.lépés – Vásárolj Ether-t hitelkártyával vagy átutalással

Az Ether vásárlásának legegyszerűbb módja az alább felsorolt népszerű Ether-t forgalmazó tőzsdék valamelyike.

Vásárolj Ether-t hitelkártyával vagy átutalással

Vásárolj Ether-t a CEX.io oldalon keresztül

A Cex.io egy kripto tőzsde, amely lehetővé teszi az Ether hitelkártyával történő megvásárlását. Ha a cég közvetítői azaz bróker szolgáltatását veszed igénybe , akkor a díjakat beépítik az árfolyamba, ezért magasabb, mint ha közvetlen a kereskedési platformon keresztül vásárolsz. Ha jobb áron szeretnél vásárolni, használd a webhely kereskedési platformját (haladó felhasználóknak ajánlott).

 1. Regisztrálj egy CEX.io fiókot
 2. Adj hozzá fizetési módot (hitelkártya vagy bankszámla)
 3. Lépj a „buy / sell” oldalra, és válaszd az Ether lehetőséget
 4. Add meg a vásárolni kívánt Ether mennyiségét
 5. Kattints a „buy Ether ” gombra

Vásárolj Ether-t az eToro-n keresztül

Ha csak az árspekuláció érdekel és nem akarod például vásárlásra használni az Ether-t akkor ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű lehetőség számodra. Az eToro felhasználóbarát intuitív kereskedés, ahol könnyedén adhatod és veheted az Ether-t FIAT valutáért cserébe (USD, EUR, stb).

Ha az eToro-t csak az Ether árfolyam ingadozásán megszerezhető profitért használod, akkor nincs szükséged létrehozni Ethereum pénztárcát, ugyanis az általad birtokolt Ether az eToron lesz tárolva.

Az eToro-t azért nem ajánlom az Ether nem árspekulációs céljából történő megvásárlására mert viszonylag bonyolult a kiutalási folyamat.

Fontos: Ne feledd, hogy a kriptovaluták ára nagyon nagy mértékben ingadozhat, és nem minden befektető számára megfelelő. A kriptovaluták kereskedelmét egyetlen uniós szabályozó sem felügyeli. Tehát ne feledd, hogy a tőkéd veszélyben van.

Vásárolj Ether-t a Coinbase-en keresztül

A Coinbase kényelmes és olcsó mód az Ether vásárlására, és a platform nyitva áll több mint 100 ország számára . A Coinbase fizetési módtól függően 1,49% -3,99% díj ellenében értékesíti az ETH-t (a hitelkártyák díja magasabb, mint az elektronikus átutalásoké). Így tudsz vásárolni Ether-t a Coinbase-en:

 1. Regisztrálj egy Coinbase fiókot
 2. Adj hozzá fizetési módot „payment methods” (hitelkártya vagy bankszámla)
 3. Lépj a „buy / sell” oldalra, és add meg a vásárolni kívánt Ether mennyiségét
 4. Kattints az Ether vásárlása „buy Ether” lehetőségre

Vásárolj Ether-t a Liquid-en keresztül

A Liquid egy japán és szingapúri vegyes székhelyű kriptovaluta tőzsde, amely több mint 100 különböző kriptovaluta kereskedését kínálja több népszerű devizával.

A Liquid egy FIAT kompatibilis kriptovaluta csere platform. Fiat és kripto alapú kereskedési párokat egyaránt kínál, a befizetéseket több különböző FIAT devizában is elfogadják és az összes támogatott kriptovalutában.

A Liquidnél többféle kereskedési szolgáltatás érhető el, beleértve az azonnali, fedezeti, CFD és határidős kereskedést. A hitelkártyás vásárlás is lehetséges, de csak Visa kártyával .

Vásárolj Ether-t a Bybit-en keresztül

A Bybit egy örökös határidős kereskedelemre szakosodott kriptovaluta származékos tőzsde. A ByBit segítségével akár 100x tőkeáttétellel nyithatsz pozíciókat. Mondanom sem kell, hogy ez nem a kezdőknek lett kitalálva. Az ekkora mértékű tőkeáttétellel történő kereskedés hatalmas anyagi kockázatot jelent.

Viszont azt is el kell mondani a Bybit-ről, hogy itt nem birtoklod az érméket. Ha nem akarsz valódi érméket birtokolni, hanem csak az árspekuláció a célod, akkor ez a tőzsde egy remek opció lehet számodra, amennyiben megfelelően tájékozódtál a kockázatokkal kapcsolatosan.

Cserélj Ether-t a simpleswap-on keresztül

Ha csak át szeretnéd váltani az Ether-t egy másik kriptovalutára, akkor arra remek megoldás ez a csere felület. Sok népszerű kriptovaluta közül tudsz válogatni és amint kiválasztottad a számodra megfelelőt már el is indíthatod a cserét, kb 5-60 perc között szokott teljesülni a cserefolyamat.

3.lépés – A megvásárolt Ether kiutalása pénztárcába

Miután megvásároltad az Ether-t, ne felejtsd el ellenőrizni, hogy az érmék a saját személyes pénztárcádban vannak-e. Ha otthagyod az érméket a tőzsdén, és a tőzsdét esetleg feltörik vagy fizetésképtelenné válik, akkor elveszítheted az érméidet.

Ether kiutalása pénztárcába

Tehát minél hamarabb küld el a saját magad által birtokolt pénztárcába az Ether-t. A pénztárcán belül megtalálod a Ether címet, amire el tudod küldeni az érméidet.

A cím egy hosszú karakter- és számsor, amely 0x betűvel kezdődik és így néz ki: 0x97a654b2f636E7373Dfca9ca708E84DF13fA3c82. A saját ETH címedet az Ethereum pénztárcádban találod.

4. Gyakran ismételt kérdések

Hogyan vásárolhatok Ethert Paypal segítségével?

A legtöbb tőzsde nem fogadja el a PayPalt, mivel a vevővédelme lehetővé teszi a vevő számára a tranzakció visszavonását, és ez lehetőséget kínál a csalásra. Ha azonban hajlandó vagy egy jóval magasabb árat fizetni az átlagnál, akkor többféleképpen is megtudod vásárolni az Ether-t a PayPal segítségével.

Az egyik megoldás az lenne, ha megvásárolnád a Bitcoint PayPal segítségével, majd elcserélnéd Ether-re egy olyan kriptovaluta tőzsdén, mint a Binance . A folyamat időigényes és a Bitcoin PayPal-lal történő vásárlása nem egyszerű, és minden lépésért díjat kell fizetned az amúgy is magas váltási díj mellé és így akár a 20%-os többlet költséget is könnyen meghaladhatja a kiadásod.

Alternatív megoldásként használhatod a LocalCryptos p2p platformot, ez egy olyan piactér, amely lehetővé teszi az egyének számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással az Ether adás-vétele érdekében. A koncepció nagyon hasonló a LocalBitcoins-hoz.

Igaz, hogy a LocalCryptos nagyon rugalmas és sokszínű, de nagyon kockázatos is. Mindig győződj meg arról, hogy a személy akivel üzletet kötsz tisztességes e, nehogy átverés áldozata legyél.

Hogyan tudok befektetni az Ether-be?

Az Ether-be sokféle képen be lehet fektetni. Bányászhatsz, kereskedhetsz, vásárolhatsz és tarthatsz, vagy akár befektethetsz különböző weboldalakba. Ezen módszerek közül sok azonban nagy kockázatot rejt magában. Mindig légy alapos és körül tekintő mielőtt befekteted a pénzed.

Hogyan tudom eladni a tulajdonomban lévő Ether-t?

Ha el akarod adni a megvásárolt Ether-t, akkor azt megteheted az ebben a cikkben felsorolt összes tőzsdén, kivéve az eToro-t a Bybit-et és a simpleswap-ot. Az utóbbi három tőzsde erre nem alkalmas.

Itt vannak a lehetőségek:

5. Ethereum (ETH) vs. Ethereum Classic (ETC)

Az újonnan létrehozott kriptovalutát azért hoztákk létre, mert nem értettek egyet az eredeti üzleti tevékenységével. A szétválás annak volt köszönhető, hogy egy hacker megtalálta a módját annak, hogy ellopjon 60 millió dollár értékű Ethereum érmét .

Ethereum (ETH) vs. Ethereum Classic (ETC)

Az ETH támogatói szerint módosítani kell a kódot, és vissza kell téríteni az ellopott érméket, míg az ETC támogatói szerint a „kód törvény”, és bármi is történt, megtörtént.

Az ETC az eredeti Ethereum kódot használja, és az ETH használja az elágazás kódot egy új Ethereum létrehozásához. Ezáltal két, egymással versengő valutát hoztak létre, amelyeknek különböző árfolyama van. Ma az ETH ára jóval magasabb, és általában ezt nevezik „igazi” Ethereumnak a kriptográfiai közösségben.

6. Ether bányászat

Ha nem szeretnéd megvásárolni az Ether-t, de még is szeretnéd birtokolni, akkor a bányászat egy jó alternatívát jelenthet a számodra. Amit nem ajánlok pontosabban kár is megpróbálnod az a saját gépeddel történő CPU-bányászat, valószínűleg nem vezet túl messzire.

Viszont a GPU az már más tészta, ha rendelkezel egy viszonylag jónak mondhatóval, akkor akár profitot is termelhetsz vele. Az Ether bányászata sok szempontból hasonlít a Bitcoin bányászatára, eltekintve attól, hogy a részvételhez nem kell dedikált hardvert vásárolni.

7. Következtetés

Az Ethereum egy olyan technológia, amely megváltoztathatja az internet működését. Hogy ez sikerül-e vagy sem, még várat magára, de egyelőre könnyedén szerezhetsz részesedést az „Internet jövőjéből” a fent említett lépések végrehajtásával.

Ahogy az Ethereum egyre népszerűbbé válik, úgy tűnik, hogy a pénzneme az Ether, lendületet kap és egyre inkább felértékelődik. De ne feledd, a kriptovaluták nagyon kockázatos befektetésnek számítanak, és a dolgok mindig könnyedén, akár pillanatról pillanatra változhatnak (amit az Ethereum 2018 során bekövetkezett hatalmas áresése is bizonyít).

Ha többet szeretnél megtudni az Ethereum-ról, keresd fel ezeket közösségi oldalakat: Facebook , Twitter , YouTube , Reddit , StackExchange és az Etheruem blogot.