Dogecoin (DOGE) vásárlása – Útmutató kezdőknek


A Dogecoin az egyik legrégebbi kriptovaluta. Bár viccnek indult, gyorsan nagy vonzerőre tett szert és hűséges közösséget szerzett magának a kriptovaluták világában. Ebben a bejegyzésben elmagyarázom, hogy mi is az a Dogecoin, és hogyan lehet megvásárolni.

Dogecoin vásárlása kezdőknek

Hogyan vásároljunk Dogecoin-t összefoglaló

Így vásárolhatsz Dogecoin-t:

  1. Szerezz be egy Dogecoin pénztárcát ( Ledger, Exodus )
  2. Válaszd ki a számodra megfelelő tőzsdét ( Binance, Bitpanda )
  3. Vásárolj Dogecoin-t
  4. Utald ki a pénztárcádba

Dióhéjban ennyi. Ha részletesebb magyarázatot szeretnél kapni a Dogecoin-ról és a megvásárlásáról, olvasd tovább a cikket.

Az alábbiakat ismertetem:

  1. Mi az a Dogecoin
  2. Hogyan lehet megvásárolni a Dogecoin-t
  1. Gyakran Ismételt Kérdések
  2. Következtetés

1. Mi az a Dogecoin?

A Dogecoin-t 2013 decemberében hozta létre Billy Markus, az Oregon állambeli Portlandi programozó. A Dogecoin (DOGE) kezdetben vicc kriptopénzként került bevezetésre, és nagy népszerűségnek örvendett, mára viszont túlszárnyalt minden képzeletet az a rivaldafény ami körüllengi.

A mém által inspirált Shiba Inu (egy kutya fajta) logóról is jól ismert. Az eredeti terv az volt, hogy a Dogecoin-t 100 milliárd érmére korlátozzák. Később azonban úgy döntöttek, hogy korlátlan mennyiségű Dogecoin lesz .

A Dogecoin egyik legnagyobb erőssége a szenvedélyes közösségében rejlik, akik rengeteg adománygyűjtést szerveztek. Különösen a támogatók gyűjtöttek pénzt a jamaicai bob csapatnak a szocsi téli olimpiára, valamint a NASCAR pilótájának, Josh Wise-nek a. A Dogecoin-t a közösség borravaló formájában is használja olyan platformokon, mint a Reddit és a Twitter.

2. Dogecoin vásárlása 3 egyszerű lépésben

1. lépés – Szerezz be egy Dogecoin pénztárcát

A Dogecoin pénztárcákból nincs hiány. Különböző típusú pénztárcákat tudsz használni a Dogcoin tárolására, ezek különbözhetnek a funkciójukbank, a használhatóságukban és a biztonság szempontjából is.

Dogecoin hogyan vásárolhatok

Íme a legnépszerűbb Doge pénztárcák: Ledger, TREZOR, Exodus, Coinomi

Dogecoin hardver pénztárcák

Bár a rendelkezésre álló legbiztonságosabb pénztárcák a hardvertárcák, kezdeti beruházást igényelnek, a szoftver tárcák viszont szinte mindig ingyenesek.

A hardvertárcák biztonságosabbnak tekinthetőek azért, mert fizikai eszközön offline állapotban tartják a kriptovaluták privát kulcsát. A Ledger Nano S és a Nano X nagyon népszerű, amely nemcsak a Dogecoin-t, hanem több mint 1000 különféle kriptovalitát támogat,

A TREZOR termékei is kiválóak amiről itt olvashatod el a véleményemet, a TREZOR One és a TREZOR Model T is nagyon jó lehetőség.

Dogecoin szoftver pénztárcák

A szoftveres pénztárca a készüléken tárolja a Dogecoin privát kulcsát, legyen szó mobiltelefonról, asztali számítógépről vagy laptopról. Ezek a pénztárcák sérülékenyek lehetnek a rosszindulatú programokkal szemben, ezért mindenképpen tedd meg a szükséges óvintézkedéseket, és csak a hivatalos vagy az erősen ajánlott pénztárcákat töltsd le.

Választhatsz egy Dogcoin specifikus pénztárcát is, mint például a MultiDoge . Ez egy pénztárca, amely elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekhez. Alternatív megoldásként használhatsz több pénznemű pénztárcát, mint például az Exodus vagy a Coinomi.

A Hardcore Dogecoin rajongók a hivatalos webhelyről is letölthetik a Dogecoin teljes kliensét, azonban ez nem ajánlott kezdőknek. Az Android mobileszközök esetében ott van a hivatalos Dogecoin mobil pénztárca, amelyről általában remek véleményeket hallani a felhasználóktól. Sajnos iOS-re nincs ilyen verzió.

Dogecoin cím

Ha megvan a Dogecoin pénztárcád, akkor meg van a Dogecoin címed is. A Dogecoin cím egy hosszú betű- és számsor, amely D betűvel kezdődik és azt szám vagy nagybetű követ.

Íme egy példa:

2. lépés – Keress egy megbízható Tőzsdét

Meglepő módon a Dogecoin nem bővelkedik, amikor jó hírű tőzsdét kell találni a vásárlásához. Csak néhány jó nevű tőzsde kínál lehetőséget Dogecoin dollárral vagy euróval történő megvásárlására.

Hogyan vásárolhatok Dogecoin

Itt vannak a legelismertebb tőzsdék, amelyek lehetővé teszik a Dogecoin vásárlását:

Vásárolj Dogecoin-t a Binance-en keresztül

A Binance vezető kriptovaluta tőzsde több mint 200 kriptovaluta vásárlását támogatja. A Binance 2017 óta létezik, világszerte elérhető és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző hagyományos pénznemekkel és fizetési módokkal is vásárolhassanak Dogcoint.

Csak annyit kell tenned, hogy a tőzsde oldalán a felső navigációs sávon rákattintasz a „Crypto vásárlása” lehetőségre, és kiválasztod a fizetési módot. A Binance áttekintésemet itt olvashatod el.

Vásárolj Dogecoin-t a Bitpanda-n keresztül

A Bitpanda egy osztrák tőzsde, amelyet 2014 októberében alapítottak. A Bitpanda lehetővé teszi az EU ( és néhány más ország ) lakóinak, hogy különböző fizetési módokon (Neteller, Skrill, SEPA stb.) Vásárolhassanak Dogecoin-t és más kriptovalutákat. Az igazolt számlák napi limitje 2500 euró a hitelkártyás-vásárlásoknál. Egyéb fizetési lehetőségek esetén a napi limit 10 000 euró (havi 300 000 euró). A Bitpanda áttekintésemet itt olvashatod el.

Vásárolj Dogecoin-t az eToro-n keresztül

Ha csak a Dogecoine árváltozásaiból szeretnél profitálni, és nem akarod például fizetésre használni a kriptovalutáidat, akkor az eToro valószínűleg a legegyszerűbb megoldás. A vállalat egy barátságos és intuitív felhasználói felületet kínál, amely segít a FIAT pénzt (PL:USD, EUR stb) Dogecoin-ra Cserélni. Az eToro áttekintésemet itt olvashatod el.

Fontos:

Ne feledd, hogy a kriptovaluták ára nagy mértékben ingadozhat és nem minden befektető számára megfelelőek. A kriptovaluták kereskedelmét egyetlen uniós szabályozó sem felügyeli. Tehát ne feledd, hogy a tőkéd veszélyben van.

Vásárolj Dogecoin-t a Krakenen keresztül

A 2011-ben alapított Kraken egy amerikai tőzsde amely lehetővé teszi a pénzeszközök befizetését hitelkártyával vagy banki átutalással. Az európai felhasználók használhatják a gyors és ingyenes SEPA rendszert.

A tőzsde felső navigációs sávjának „Crypto vásárlás” fülével egyszerűen megvásárolhatod a Dogecoin-t. Fontos megjegyezni, hogy a Kraken az XDG ticker szimbólumot használja a Dogecoin-hoz, és nem a DOGE ticker szimbólumot, amelyet a legtöbb tőzsde. A teljes Kraken beszámolómat itt olvashatod el.

Hogyan vásárolhatsz Dogecoin-t hitelkártyával vagy bank kártyával?

A Dogecoin hitelkártyával történő megvásárlásának legegyszerűbb módja a Binance.

Ne feledd, hogy a hitelkártyával / bankkártyával történő vásárlások díjai általában magasabbak, mint a banki átutalással történőké, de gyorsabban is feldolgozódnak. Ha a Binance nem felel meg neked, akkor a Kraken egy másik kiváló lehetőséget.

hogyan vásárolhatom meg a Dogecoint

Hogyan vásárolhatsz Dogecoin-t a PayPal segítségével?

Nagyon kevés kriptovaluta tőzsde fogadja el a PayPal fizetést. Emiatt nincs is lehetőség a Dogecoin PayPal-lal történő megvásárlására. Használhatod azonban a LocalBitcoins-t, amely lehetővé teszi a PayPal használatát a Bitcoin vásárlásához és ezután átválthatod a Bitcoin-t a Dogecoin-ra.

3. lépés – Dogecoin kiutalása pénztárcába

A kriptovalutát mindig ész szerű saját pénztárcában tárolni, nem pedig a tőzsdén. Ez csökkenti annak a kockázatát, hogy a kriptovaluta elvész vagy ellopják. Tehát ne felejtsük el, hogy az 1. lépésben kapott címet használva utald ki a tőzsdéről vásárolt Dogecoin-t a saját pénztárcádba. Ha a tőzsdét feltörik vagy csődbe megy, akkor elveszítheted a pénzedet.

3. Gyakran ismételt kérdések

A Dogecoin megvásárolható a Coinbase-n?

Nem, a Dogecoin nem vásárolható meg a Coinbase-en.

Bányászhatom a Dogecoin-t?

Igen, tudod bányászni a Dogecoin-t. A Bitcoin-hoz hasonlóan a Dogecoin is rendelkezik egy blokklánccal , amelyet egy bányászati rendszer tart fenn. A legfontosabb különbség az, hogy a Dogecoin a Scrypt-et használja, amely egy másik bányászati algoritmus, mint a Bitcoin SHA-256 .

Eredetileg a Scrypt algoritmust úgy tervezték, hogy ASIC rezisztens legyen, azonban mára az ASIC gyártói megtalálták a módját hogy lehessen ASIC-el bányászni, így manapság csak akkor nyereséges a Dogecoin bányászata, ha ezzel a módszerrel bányásszák.

Hogyan válthatom át a Bitcoint Dogecoin-ra?

A Binance vagy a Bitpanda segítségével átválthatod a BTC-t Doge-ra.

4. Következtetés

A Dogecoin egy népszerű kriptovaluta, amely 2013 óta létezik. Szenvedélyes közössége van, amely élvezi az adománygyűjtést és a Dogecoin által borravalót juttat a Reddit és a Twitter közösségi oldalakon. Noha ennek a kriptopénznek nincsen semmi valós funkciója, viszont az évek során megszerzett népszerűsége életben tartja.