Cardano (ADA) vásárlása – Útmutató kezdőknek


A Cardano egy nyílt forráskódú, decentralizált kriptovaluta, amely 2015-ben lett létrehozva, de csak 2017. októberében vált elérhetővé. Ebben a bejegyzésben egy kicsit elmagyarázom, mi is az a Cardano, annak a pénzneme az ADA és hogyan lehet online megvásárolni.

Cardano (ADA) vásárlása - Útmutató kezdőknek

Cardano vásárlása összefoglaló

 1. Szerezz be egy Cardano pénztárcát ( Ledger Nano X , Exodus )
 2. Keress egy ADA cserét ( CEX.io , Binance )
 3. Utald ki az ADA-t a pénztárcádba

Dióhéjban így tudsz Cardano -t vásárolni. Ha részletesebb magyarázatot szeretnél kapni a Cardano -ról és a vásárlás folyamatáról, olvasd el a következőket:

 1. Mi az a Cardano
 2. Hogyan tudsz ADA-t vásárolni 3 lépésben
 3. Következtetés

1. Mi az a Cardano

A Cardano egy kriptovaluta és intelligens szerződéses platform, amelynek célja a szembeszállás a jelenlegi vezető okos szerződéses Ethereum -mal.

A Cardano rendelkezik azokkal az alapokkal, mint amit a Bitcoin használ a fizetések rendezéséhez. Ezen felül van egy vezérlő réteg, amely intelligens szerződéseket futtat. Olyan, mintha a Bitcoint és az Ethereumot egyetlen hálózatba egyesítenéd.

A Cardano célja egy kriptovaluta és intelligens szerződéses platform létrehozása, amely fenntartható, skálázható és interoperábilis, azaz lehetővé teszi az eszközök cseréjét a különböző blokkláncok között, hasonlóan mint az atomic swaps.

Mi az a Cardano

A platform az ADA-t használja pénznemként intelligens szerződések futtatásához, hasonlóan ahhoz, ahogyan az Ether-t használják az Ethereum-on történő szerződések végrehajtásához. Az ADA forgalma 45 milliárd érmére korlátozódik.

A Cardanót az IOHK (Input, Output, Hong Kong) és Charles Hoskinson , annak vezérigazgatója hozta létre , ami az Ethereum egyik úttörője is volt.

A Cardano egy proof of stake modellen dolgozik , ami azt jelenti, hogy a bányászat helyett a Cardano-t is stakelni tudod, hogy részt vegyél a hálózat konszenzusában. A stakelés folyamata lehetővé teszi, hogy bevételt szerezz, azonban csak nagy mennyiségű Cardano -t érdemes stakelned, hogy megérje.

A kriptovaluta listák élére került a Cardano illetve az ADA , miközben az EOS , az IOTA , a NEO és még sok másik kriptovaluta mellett megpróbálták megnyerni a legjobb intelligens szerződéses platformért folytatott harcot . A Cardano első hivatalos használatát 2017 decemberében jelentették be azzal a hírrel, hogy a görög diákok diplomáit a Cardano blokkláncán tárolják és ellenőrizhetik.

2. Cardano vásárlása 3 lépésben

1. lépés – Válassz egy Cardano pénztárcát

A Cardano egy fiatal projekt, amely még erőteljes fejlesztés alatt áll. Emiatt nagyon kevés pénztárca áll rendelkezésre az ADA, a Cardano pénznemének tárolására.

Cardano hardver pénztárcák

Ha biztonságos megoldást keresel az ADA tárolására, akkor hardveres pénztárcát kell használnod. A hardvertárcák a privát kulcsokat offline állapotban tartják a hardvereszközön. Ezáltal a hardvertárcák sokkal ellenállóbbak a hackeléssel szemben, mint az internethez kapcsolt szoftveres pénztárcák.

Az ADA tárolásához használni tudod a Ledger hardvertárcát az AdaLite programmal együtt . Mindkét Ledger modell támogatja ezt, de a Nano X rendelkezik mobil támogatással is. Itt olvashatod el a Ledger Nano X felülvizsgálatát.

Alternatív megoldásként használhatod a TREZOR T modellt az AdaLite programmal együtt . A TREZOR T teljes áttekintését itt olvashatod el.

Cardano szoftver pénztárcák

Az ADA tárolásának egy másik módja egy ingyenes szoftver pénztárca, például az Exodus használata, amely meglehetősen intuitív. Asztali és mobil eszközöket is támogat a szoftver.

Egy másik nagyszerű lehetőség az Atomic Wallet , az asztali és mobil eszközökhöz elérhető szoftver pénztárca, amely lehetővé teszi az ADA és több mint 300 további kriptovaluta tárolását. A pénztárca emellett lehetővé teszi eszközeid cseréjét Atomic Swap-on keresztül, decentralizált megbízási könyvvel.

Végül a Daedalus a hivatalos Cardano asztali pénztárca, a Daedalus letölthető a hivatalos honlapon. Ez egy nyílt forráskódú kriptovaluta pénztárca az ADA számára. A pénztárca ötlete az, hogy növekedni fog a közösséggel és univerzális pénztárcává fog válni, valamint blockchain alkalmazásplatform és alkalmazás bolt is válik belőle.

A Daedalus pénztárca elérhető Windows és Mac rendszerekhez.

Keresd meg a Cardano címedet

Ha megvan a Cardano pénztárca, feltétlenül keresd meg ADA-címedet. Ez egy nagyon hosszú betű- és karakterlánc, amely „D” betűvel kezdődik. Íme egy példa:

DdzFFzCqrhsk3DmMog9LTrvkxxocE6weRa1wZdadtPnbQgHATY6VBhJt9dnjuFSiw3a7Y9za9MzgzZhcaeu72QH3YEjwccSCij2jxLCy

2. lépés – ADA vásárlása tőzsdén

Ahogy a Cardano egyre inkább beérik, egyre több és több tőzsde teszi lehetővé az ADA vásárlását és kereskedelmét, beleértve számos piacvezetőt is:

CARDANO-ADA vásárlása tőzsdén

Cardanoa vásárlása a CEX.io on keresztül

A CEX.io egy kriptovaluta tőzsde, amely egyszerre nyújt bróker szolgáltatást kezdőknek, és fejlettebb kereskedési platformot is kínál tapasztaltabb kereskedők számára.

A tőzsde lehetővé teszi a Cardano vásárlását hitelkártyával, betéti kártyával, SEPA átutalással, ACH-val és banki átutalással. Ha meg akarod spórolni a magas díjakat, akkor jobb a kereskedési platformot használni, és nem az azonnali vásárlási lehetőséget. A CEX.io teljes áttekintését itt olvashatod el.

Cardano vásárlása az eToro -n keresztül

Az eToro valószínűleg a legegyszerűbb út, ha csak spekulatív okokból szeretnél Cardano -t (alacsony áron vásárolsz és magasan adsz el a nyereségért). Az eToro, a kriptovaluta kereskedelem egyik vezető vállalata, ami lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy sokféle érmét vásárolhassanak és adhassanak el alacsony díjakkal és különféle fizetési lehetőségekkel (PayPal, hitelkártya stb.).

A teljes eToro áttekintésemet itt olvashatod el.

Figyelem: a kriptovaluták ára nagy mértékben ingadozhat és nem minden befektető számára megfelelő. A kriptovaluták kereskedelmét egyetlen uniós szabályozási keret sem felügyeli. Ne feledd, hogy a tőkéd veszélyben van.

Cardano vásárlása a Binance -en keresztül

A Binance egy sanghaji székhelyű kriptovaluta -tőzsde, amely az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde a világon. A Binance oldalon több tucat kriptovalutát találhatsz, beleértve az ADA-t is, amelyeket BTC -vel vagy ETH -val tudsz megvásárolni.

Nemrégiben a Binance felvetette a lehetőségét annak, hogy érméket lehessen vásárolni nála is a tőzsdéről hitel- vagy betéti kártyával, azonban az ADA-t nem lehet náluk ilyen módon megvenni. Amit tehetsz, az az, hogy megvásárolod a Bitcoint hitelkártyával, majd kicseréled Cardano -ra. A Binance teljes áttekintésemet itt olvashatod el.

Cardano vásárlása a Binance -en:

 1. Regisztrálj a Binance weboldalán
 2. Lépj a „Funds” -> „Deposit” részhez, és keresd meg a Bitcoin címed
 3. Fizess be Bitcoint a Binance Bitcoin címedre
 4. Várd meg, amíg az érmék megjelennek a számládon
 5. Lépj az “Exchange” -> “Basic” oldalra
 6. Keresd meg az ADA / BTC párost
 7. Lépj a „Market” oldalra, és írd be a megvásárolni kívánt ADA összegét
 8. Kattints a „Buy ADA ” lehetőségre

Cardano vásárlása készpénzel:

Jelenleg nincs mód arra, hogy készpénzzel megvásárolhasd a Cardano ADA-t. Amit tehetsz az az, hogy Bitcoint vásárolsz készpénzzel, majd Cardano -ra cseréled az egyik fent felsorolt kriptovaluta tőzsdén.

Cardano vásárlása PayPal segítségével:

Még nem lehet közvetlenül az ADA-t PayPal -lal megvásárolni. Az egyetlen lehetőség az eToro -n keresztül van. Várható, hogy a jövőben több lehetőség lesz, mivel a kriptovaluták népszerűsége folyamatosan növekszik.

Ha nagyon muszáj PayPal -t használnod, akkor keresd fel a LocalBitcoins vagy a Paxful platformját, amelyek lehetővé teszik a Bitcoin vásárlását PayPal -on keresztül . Ezután csak annyit kell tenned, hogy átutalod a Bitcoin -jaidat a Binance -re, és kicseréled ADA -ra.

3. lépés – Utald ki az ADA-t a saját pénztárcádba

Miután befejezted az ADA vásárlását, fontos, hogy az érméket helyezd át a saját pénztárcádba. Ha az érméidet a tőzsdén hagyod, akkor csalás vagy lopás veszélyének van kitéve (ami a múltban már számos alkalommal előfordult). Amint az érme a pénztárcádba került, sikeresen befejezted a Cardano vásárlását.

3. Következtetés

A Cardano egy kriptovaluta, amely egyre népszerűbb. Bár még mindig korai stádiumban van, a projekt ígéretesnek mutatkozik és ezáltal egyre népszerűbb és egyre könnyebb a vásárlása, eladása és a tárolása is.

Nehéz megmondani, hogy a Cardano a jövőben is a kriptovaluta listák tetején tud e maradni, mivel hatalmas a verseny az Ethereum, az IOTA, az EOS és még sok más hasonló projekt között.