A legjobb Bitcoin és kriptovaluta tőzsdék


A legjobb kriptovaluta tőzsde kiválasztása kimerítő feladat lehet. Ebben a bejegyzésben leírom azokat a fontos tényezőket, amelyeket figyelembe kell venned a számodra legmegfelelőbb tőzsde felület kiválasztásához. Ezenkívül írok még összefoglalót is a vezető kriptovaluta tőzsdékről.

A legjobb Bitcoin és kriptovaluta tőzsdék

Összefoglaló a legjobb Bitcoin és kriptovaluta tőzsdékről

Itt van néhány a legjobb kriptovaluta tőzsdék közül:

Cex.io
eToro
Coinbase
Kraken
PrimeXBT
Bitpanda

A tőzsde kiválasztásakor a következőkre figyelj oda:

 • Milyen típusú a tőzsde? (Bróker, kereskedési platform vagy p2p.)
 • Az általam választott tőzsde támogatja azokat az érméket, amelyekkel kereskedni szeretnék?
 • Elfogadja ez a tőzsde az országom lakóinak a regisztrációját?
 • Ez a tőzsde elfogadja a számomra megfelelő fizetési módot?
 • Milyen díjak és vásárlási korlátok vannak az adott tőzsdén?

Végül mielőtt eldöntenéd hogy melyik tőzsdét választod, javaslom alaposan tájékozódj az adott oldal felületén. Dióhéjban ennyi lenne.

Ha részletesebb magyarázatot szeretnél kapni a kriptovaluta tőzsdékről és részletes áttekintést, akkor olvasd tovább ezt a bejegyzést.

A következőket ismertetem:

 1. Hogyan lehet konvertálni a kriptovalutát valódi pénzre / készpénzre?
 2. A tőzsdék típusai
 3. Melyek a legjobb Bitcoin és kripto tőzsdék?
 4. Tőzsdefunkciók
 5. KYC
 6. Következtetés

1. Hogyan lehet konvertálni a kriptovalutát valódi pénzre / készpénzre?

A tőzsde platformok azok a felületek, ahol a valódi pénzeket (azaz USD, EUR, GBP, HUF stb) más néven FIAT pénzeket át tudod váltani kriptovalutákra, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. Ezek a platformok teszik lehetővé az emberek számára, hogy nagymennyiségben elérhetővé váljon számukra a kereskedés lehetősége a kriptovalutákkal.

De nem minden tőzsde egyforma …

2. A tőzsdék típusai

Fontos megérteni, hogy nem minden kriptovaluta tőzsde egyforma. Egyesek lehetővé teszik, hogy kereskedj más felhasználókkal, amíg más tőzsdék csak közvetlenül számodra értékesítik a kriptovalutát. Néhányan nem is árulnak valódi érméket, hanem csak az árfolyam ingadozáson tudsz náluk spekulálni.

A legjobb Bitcoin tőzsdék

Most nézzük meg, milyen különböző típusú cseréket tudsz használni.

Brókerek

A brókerek vagy más néven alkuszok olyan platformok, amelyek leegyszerűsítik a vásárlási folyamatot azáltal, hogy rajtuk keresztül vásárolhatod meg az érméket, persze felár ellenében. Amikor brókertől vásárolsz, a folyamat általában sokkal egyszerűbb és kevésbé zavaró, de ugyanakkor drágább is.

Jó példa erre a legnépszerűbb és talán a legkiválóbb bróker a Coinbase .

Kereskedési platformok

A kereskedési platformok olyan weboldalak, amelyek név nélkül, automatizált módon kapcsolják össze a vevőket az eladókkal. Ez azt jelenti, hogy olyan emberektől vásárolsz, akik megrendeléseket adtak le az oldalon, anélkül, hogy valaha is közvetlenül kapcsolatba léptek volna veled. Ezek a platformok általában alacsony díjat számítanak fel a szolgáltatásért.

A tranzakciók lebonyolításának a legolcsóbb módja általában a kereskedési platformok, viszont ezek általában nem felhasználóbarát felületek. A kereskedési platformok olyan fejlett lehetőségekkel rendelkeznek, mint például a megbízások korlátozása és a veszteségek leállítása, amelyek megzavarhatják a tapasztalatlan felhasználókat.

Ha pedig limit áras megbízást adunk, akkor számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy nem biztos, hogy teljesülni fog a megbízásunk, ugyanis lehet, hogy az adott árfolyamon nem létezik az adott tőzsdén ellenajánlat.

Példák ismert kereskedési platformokra: Binance , Cex.io, Kraken

Egyes kereskedési platformok lehetővé teszik a CFD kereskedést (szerződés a különbségért). Ez azt jelenti, hogy alapvetően a jövőben az érme árára tippelsz ahelyett, hogy birtokolnád.

A CFD nagyon vonzó a könnyű használata miatt, viszont ebben az esetben nem fogod az érméket birtokolni. A folyamat egyenértékű például azzal, hogy fogadsz arra a tényre, hogy az arany drágulni fog ahelyett, hogy valóban aranyat vásárolnál.

Ebben az esetben például a megvásárolt kriptovalutát nem tudod átküldeni egy tőzsdén kívüli pénztárcába, tehát csak az árfolyam mozgásán vagy képes spekulálni. Az egyetlen dolog, amit csinálsz, az érme amerikai dollárban, euróban vagy más kormányzati pénznemben kifejezett árára vonatkozó szerződés megvásárlása vagy eladása.

A CFD-k azt is lehetővé teszik, hogy tőkeáttéttel tudjál kereskedni, (fedezeti ügyleteket hajtsál végre) azáltal, hogy pénzt kölcsönöznek. Igaz ez hatalmas előnyt és óriási hozamot jelenthet annak aki sikeres kereskedő, viszont a pénzed elvesztésének is nagyobb a kockázata.

A lényeg az, hogy a CFD nagyon kockázatos, és alkalmasabb tapasztalt kereskedők számára.

Példa egy ismert és kiváló CFD brókerre: eToro ,

P2P platformok

A P2P (Peer-to-Peer) platformok közvetlenül kötik össze a vevőket és az eladókat, így például tudsz tárgyalni az árról is. Míg ezek a weboldalak általában szélesebb választékot tesznek lehetővé (fizetési módok, támogatott országok terén stb.), amellett nagy kockázatot is hordoznak magukban, mivel a másik fél alaposabb ellenőrzése a te felelőséged.

Példák ismert és kiváló P2P platformokra: LocalBitcoins , Paxful .

3. A legjobb Bitcoin és kripto tőzsdék

A legjobb Bitcoin és Crypto Brókerek

Cex.io

A Cex.io 2013-ban lett tétrehozva. A Cex.io bróker szolgáltatást és kereskedési platformot is biztosít a felhasználók számára . A társaság az összes jelentős hitelkártyát elfogadja. A Cex.io teljes áttekintésemet itt olvashatod el.

Coinbase

A Coinbase valószínűleg a legnépszerűbb bróker a kriptovaluta megvásárlására. A Coinbase bróker szolgáltatást, valamint kereskedési platformot is (Coinbase Pro-t ) kínál. Díjaik versenyképesnek tekinthetőek, és a szolgáltatásaik világszerte több mint 100 országban állnak rendelkezésre . A Coinbase teljes áttekintésemet itt olvashatod el.

Bitpanda

A BitPanda egy Osztrák vállalkozás, amelyet 2014 októberében alapítottak.

A BitPanda egy Osztrák vállalkozás, amelyet 2014 októberében alapítottak. A vállalat lehetővé teszi, hogy kriptovalutát vásárolj hitelkártyával, valamint banki átutalással, Neteller, Skrill, SEPA és még sok más lehetőség segítségével. A cég, csak viszonylag alacsony díj ellenében nyújtja a szolgáltatásait az európai országok lakóinak. A Bitpanda teljes áttekintésemet itt olvashatod el.

A legjobb kriptovaluta kereskedési platformok

Binance

A Binance egy Bitcoin és kriptovaluta tőzsde, amely az egyik legversenyképesebb árfolyammal rendelkező kereskedési platform. Ha csak kriptovalutákkal szeretnél kereskedni, akkor valószínűleg ez a legegyszerűbb és a legolcsóbb lehetőség. A tőzsde elfogadja a világ minden tájáról érkező felhasználókat, és lehetővé teszi az érmék hitelkártyával történő megvásárlását is. A Binance teljes áttekintésemet itt olvashatod el.

Luno

A Luno egy főleg a feltörekvő piacokat célzó kriptovaluta-tőzsde. A Luno Bitcoin illetve kriptovaluta szolgáltatásokat kínál olyan országok lakóinak, mint Malajzia, Nigéria és Indonézia, amelyek általában nem engedélyezettek a legtöbb Bitcoin tőzsdén. Az oldal jelenleg csak a Bitcoint, az Ethereumot és az XRP-t támogatja.

Coinbase Pro

A Coinbase Pro a Coinbase közvetítői szolgáltatásának kiegészítő kereskedelmi platformja. A Coinbase felhasználói adataidat tudod használni a Coinbase Pro-ba történő közvetlen bejelentkezéshez. A pénzed mindkét platformon elérhető, tehát használható itt is ott is utalás nélkül. A tőzsde támogatja a BTC, ETH, LTC, BCH és ZRX kereskedését.

BitMEX

A BitMEX egy CFD kereskedés, ahol az eszköz árára tudsz spekulálni valamint fedezeti kereskedést (más néven tőkeáttételt) is tudsz használni. Számos kriptovaluta árára tudsz spekulálni ami nagyon pozitív, viszont azt tudnod kell, hogy kizárólag a Bitcoin által lehetségesek a ki és befizetések. A platform leginkább tapasztalt kereskedők számára alkalmas. A Bitmex teljes áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

PrimeXBT

A PrimeXBT egy CFD kereskedési platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára hogy az eszközárakon spekuláljanak, ahelyett hogy megvásárolnák a valós érméket. A platform 5 kriptovaluta piacát kinálja, akár 100-szoros tőkeáttétel: BTC, ETH, XRP, LTC és EOS. A számlára ki és beutalni kizárólag Bitcoinnal lehetséges. A PrimeXBT teljes áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

A legjobb p2p kereskedési felületek

A legjobb p2p kereskedési felületek

LocalCryptos

A LocalCryptos egy P2P piactér, amely lehetővé teszi mind a vevők, mind az eladók számára, hogy online találkozzanak és kereskedjenek BTC, ETH és egyéb érmékkel. Noha ez a szolgáltatás sokféle fizetési módot kínál, ne feledd, hogy itt közvetlenül valós emberekkel kötöd meg az üzletet és nem a szolgáltatóval vagy azon keresztül. Ez azt jelenti, hogy nagyobb az esély arra, hogy egy üzlet ne sikerüljön vagy akár rosszul süljön el és átverés áldozata legyél esetleg.

LocalBitcoins

A LocalBitcoins összehozza a vásárlókat és az eladókat a piacon. Kimagasló abban, hogy szinte bármilyen elképzelhető módszerrel képes vagy tranzakciót végrehajtani a Bitcoin megszerzéséhez, viszont kizárólag a Bitcoin az egyetlen kriptovaluta amivel lehet kereskedni. A platformon 1% eladási díj kerül felszámításra és a pénzeszköz közvetlen a LocalBitcoins pénztárcádba kerül. A LocalBitcoins teljes áttekintésemet itt olvashatod el (HAMAROSAN).

4. Tőzsde jellemzők

Még mielőtt döntenél érdemes tájékozódni az egyes tőzsdék különféle jellemzőiről.

Ezek a legfontosabb jellemzők:

Támogatott érmék: Az adott tőzsdén lehet e kereskedni az általad vágyott érmével vagy sem. Milyen devizapárokat kínál az adott érme számára (azaz milyen másik érmékre tudom közvetlenül átváltani).

Például egy BTC / USD devizapárt kínáló tőzsde támogatja a Bitcoin vételét és eladását amerikai dollárért.

Támogatott országok: Nem minden tőzsde fogadja az ügyfeleket a világ minden tájáról. Győződj meg arról, hogy a szolgáltatás elérhető a te hazádban.

Elfogadott fizetési módok: Egyes tőzsdéken sokféle képen tudsz fizetni, amíg másoknál lehet hogy csak a banki átutalás lehetséges. Azoknál a fizetési módoknál, amelyeknél lehetőség van a visszaterhelés igénylésére például a PayPal vagy a hitelkártyák, általában egy jóval magasabb díjszabás van érvényben.

Ennek a célja az eladó biztosítása arra az esetre, ha a vásárló visszaterhelést igényelne. Ezért azok a fizetési módok, amelyeket nem lehet visszafordítani, mint például az átutalás általában jóval olcsóbbak.

Díjak: Háromféle díj létezik: Betéti díjak, tranzakciós díjak és kifizetési díjak. Az egyes díjak általában eltérőek, és mind befolyásolhatják a kapott teljes pénzösszeget. Tájékozódj az összesről.

Árfolyam: Vannak, olyan tőzsdék, amelyeknek alacsony a díja, de az árfolyama magas. Ilyenkor a díjakat elrejtik az árfolyamban (ez a BRÓKEREKRE jellemző). Tájékozódj mindig alaposan.

Vásárlási korlátok: A vásárlási limit függ a befizetés módjától és a személyazonosság ellenőrzési szintjétől. A limiteket minden tőzsde egyedileg határozza meg.

Tőzsde híre: Népszerű és ismert vagy nem? Mennyire jó a kapcsolattartása például gyors és segítőkész? Sok vagy kevés panasz olvasható a tőzsdéről? Volt már olyan eset, hogy feltörték?

Tőzsde jellemzők

Ne feledd, hogy egyetlen tőzsde sem mentes a negatív véleményektől, de fontos figyelembe venni a vélemények mennyiségét és tartalmát.

5. KYC

Ma már a tőzsdék megkövetelik a személyazonosságod ellenőrzését, ami KYC néven ismert. Ezen mindenkinek át kell esnie mielőtt befizetést hajtana végre.

Ez azt jelenti, hogy néhány személyes információt meg kell adnod a tőzsdén, például a személyi igazolványoddal és a lakcímkártyáddal kapcsolatosan, de egyes esetekben akár jövedelem igazolást is kérhetnek.

Ezeket a legtöbb tőzsde meg is követeli a felhasználóitól.

Ahogy a Bitcoin és a különféle kriptovaluták egyre népszerűbbek, annál inkább szabályozni akarják a különféle joghatóságok. 

6. Következtetés

Most már tudod a legfontosabb szempontokat, amelyekre figyelned kell a tőzsde kiválasztásakor. Végül az a lényeg, hogy a vállalat (vagy az eladó) megbízható legyen, és hogy elégedett legyél a fizetett árral. Néha megéri kiadni egy kicsit több pénzt a kereskedés gondtalan befejezése érdekében.

Végezetül itt van néhány tőzsde a személyes kedvenceim közül: