Bitcoin kereskedési útmutató kezdőknek

Ez a bejegyzés a Bitcoin kereskedés alapjaival foglalkozik. Ez segít megismerni az alapvető feltételeket, megérteni a piac és annak trendjei olvasásának különböző módjait, kereskedési tervet készíteni és megtanulni, hogy hogyan hajtsd végre a terveidet a Bitcoin tőzsdéken .

Bitcoin kereskedés útmutató kezdőknek

Bitcoin kereskedési összefoglaló

A Bitcoin kereskedés célja az alacsony vételi és a magas eladási ár. A kereskedés a befektetéstől eltér, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin hosszú távon tartandó, a kereskedelem viszont az ármozgások előrejelzésével próbál foglalkozni az ipar egészének és különösen az árdiagramoknak a tanulmányozásával.

Az emberek két fő módszert alkalmaznak a Bitcoin árának elemzésére – fundamentális elemzés és technikai elemzés. Azt mindig vedd figyelembe, hogy a kereskedés sok időt, pénzt és erőfeszítést igényel, mielőtt valóban sikeressé tudsz válni.

A Bitcoin kereskedelméhez a következőket kell tenned:

 1. Nyiss számlát egy Bitcoin tőzsdén (pl. Binance, CEX.io , eToro , Kraken )
 2. Igazold a személyazonosságodat
 3. Fizess be pénzt a számládra
 4. Nyisd meg az első pozíciódat a tőzsdén (ami lehet vételi vagy eladási)

Ez a Bitcoin kereskedése dióhéjban. Ha igazán részletes magyarázatot szeretnél, olvasd tovább a cikket.

 1. Bitcoin kereskedelem vs befektetés
 2. Kereskedési típusok
 3. Elemzési módszerek – fundamentális és technikai
 4. Bitcoin kereskedés feltételei
 5. Hogyan olvassuk az ártáblázatokat
 6. Melyek a leggyakoribb kereskedési hibák?
 7. Gyakran Ismételt Kérdések
 8. Következtetés
 9. Hasznos források a kereskedéshez

1. Bitcoin kereskedelem vs befektetés

Az első dolog, amit meg akarunk tenni, mielőtt elmélyülnénk a témában, megérteni, mi is az a Bitcoinnal való kereskedés, és miben különbözik a Bitcoinba történő befektetéstől.

Amikor az emberek befektetnek a Bitcoinba, az általában azt jelenti, hogy hosszú távra vásárolnak Bitcoint. Más szóval, úgy vélik, hogy az ára végül emelkedni fog , függetlenül az idők során bekövetkező hullámzásoktól. Általában az emberek azért fektetnek be a Bitcoinba, mert hisznek a valuta mögött álló technológiában, ideológiában illetve az azt fejlesztő csapatban.

A Bitcoin befektetők hosszú távon szokták tartani a valutát évekig vagy akár még évtizedekig is tervezhetik a meglévő érmék birtoklását. Ezt a tevékenységet úgy szokták nevezni hogy HODL (a HODL egy népszerű kifejezés a Bitcoin közösségben, amely valójában a „hold” szó elírási hibájából született – a BitcoinTalk fórum egyik régi, 2013-as bejegyzésében ).

A Bitcoin kereskedők viszont rövid távon vesznek és adnak el, valahányszor profitot látnak az eladás vagy a vétel terén máris próbálják a megfelelő pozíciókat nyitni vagy zárni, ami által lehetőség akadhat kihasználni az aktuális árfolyammozgást.

A befektetőktől eltérően a kereskedők a Bitcoint nyereségszerzési eszköznek tekintik. Néha nem is veszik a fáradságot, hogy tanulmányozzák az általuk kereskedett termék mögött rejlő technológiát vagy ideológiát.

Sok ember van akit érdekel egyszerre a befektetés és a kereskedési is.

Fontos tudnod, hogy a Bitcoin árfolyama nagyon ingatag . Más szóval, szép hasznot hozhat, ha sikerül helyesen előre látnod a piac mozgásának az irányát.

A hagyományos piactoktól eltérően a Bitcoin kereskedések 24/7 nyitva tartanak, még a legtöbb hagyományos piac, például a részvények és az árucikkek nyitási és zárási idővel rendelkeznek. Ezáltal Bitcoint bármikor bárki tud vásárolni és eladni, amikor csak szeretne időkorlát nélkül.

A Bitcoin kereskedés viszonylagos szabályozatlansága megkönnyíti a kereskedés elkezdését – hosszú identitás-ellenőrzési folyamatok nélkül gyorsan el tudod kezdeni.

2. Kereskedési módszerek

Bár minden kereskedő ugyanazt akarja, (pénz,pénz,pénz) különböző módszereket használnak a céljuk eléréséhez. Tekintsünk át néhány példát a népszerű kereskedési típusokból:

Kereskedési módszerek

Napi kereskedés (day trade)

Ez a módszer magában foglalja a több kereskedés lebonyolítását egy adott napon belül, és a rövid távú ármozgásokból próbálja meg kihozni a legnagyobb profitot. Akik ezt művelik az úgynevezett day traderek. Ők nap mint nap sok időt töltenek a számítógép képernyője előtt, és általában minden nap végén lezárják az összes kereskedésüket.

Skalpolás

Skalpolásnak azt a rövid távú nyereséget megcélzó kereskedési tevékenységet szoktuk nevezni, amit legfőképpen a likvid és nagy forgalmú piacokon lehet hatékonyan használni. A skalpolással jelentős nyereséget próbál meg elérni rendkívül kis idő alatt egészen kicsi árváltozásokon, aki ezt a technikát használja. Akik ezt a módszert alkalmazzák van hogy napi több száz kereskedést is végrehajtanak.

A rövid távú kereskedés fokozott koncentrációt igényel, mindig szükséges a stop loss alkalmazása, és fontos az, hogy ne kereskedjünk túl sokat, hogy képesek legyünk kontrollálni a viselkedésünket, akár a mohóság, a félelem, vagy az esetleges veszteségek kényszeres visszanyerésének szándéka jellemzi az adott kereskedési napunkat.

Vannak egyszerűbb és bonyolultabb skalp stratégiák is, de ami nagyon fontos a fegyelmezettség, a megfelelő hozzáállás, és a tőzsdepszichológia elméleteinek gyakorlati használata.
Ez a kereskedési stratégia egyre népszerűbb az utóbbi időben.

Swing kereskedés

Ez a típusú kereskedelem megpróbálja kihasználni az árfolyamok természetes ciklikus mozgását. A swing kereskedők megpróbálják észrevenni egy adott trend kezdetét, ami lehet emelkedő vagy csökkenő és ekkor lépnek be a kereskedésbe.

A swing kereskedők megpróbálják látni az összképet anélkül, hogy folyamatosan ellenőriznék a számítógép képernyőjét. Például a swing kereskedők a kereskedési pozícióikat, akár hetekig vagy sokszor hónapokig tarthatják nyitva, amíg el nem érik a kívánt eredményt.

3. Elemzési módszerek: Fundamentális vs. Technikai

Megjósolhatom a Bitcoin ármozgását?

A rövid válasz az, hogy senki sem tudja megjósolni, mi fog történni a Bitcoin árával . Néhány kereskedő azonban azonosított bizonyos mintákat, amivel létrehozott bizonyos módszereket és szabályokat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hosszú távon profitot érjenek el.

Megjósolhatom a Bitcoin ármozgását_

Senki nem tud kizárólag nyereséges kereskedéseket végrehajtani, de ami a legfontosabb, hogy a nap végén pozitív egyenleget láss, annak ellenére, hogy közben veszteségeket is elszenvedsz.

Az emberek két fő módszert követnek, amikor elemzik a Bitcoinokat (vagy bármi mást, amellyel kereskedni akarnak) – fundamentális elemzés és technikai elemzés.

Fundamentális elemzés

Ez a módszer az összképből próbálja megjósolni a várható árat. Például a Bitcoin fundamentális elemzése során értékelik a Bitcoin iparát, a valutával kapcsolatos híreket, a Bitcoin technikai fejleményeit és az egész világon érvényes szabályozásokat és minden egyéb olyan hírt vagy kérdést, amely befolyásolhatja a Bitcoin sikerét.

Ezzel a módszertannal megvizsgáljuk a Bitcoin értékét (az aktuális ártól függetlenül) és a releváns külső hatásokat annak meghatározása érdekében, hogy mi fog történni az árral. Például, ha Kína hirtelen úgy dönt, hogy betiltja a Bitcoint, ez valószínű árcsökkenést hozhat.

Technikai elemzés

A technikai elemzés egy árfolyam elemzési módszer, aminek a sajátossága, hogy a múltbeli megfigyeléseket és összefüggéseket használja fel. Azt feltételezi, hogy a kereskedők és a befektetők motivációi és döntései, nem változnak semmit az idők során.

Mindig a félelem és a mohóság az ami meghatározza az átlagos befektetők illetve kereskedők döntéseit, ezért a múltbéli szituációk újra ugyanúgy fognak megismétlődni a jövőben is. Tehát, ha a körülmények hasonlóak, mint, amit a múltban tapasztaltunk, akkor a befektetők és a kereskedők hasonlóan fognak dönteni a jövőben.

A technikai elemzés alapfeltevése a következő: függetlenül attól, hogy mi történik jelenleg a világban az ármozgások önmagukért beszélnek és valamiféle történetet mesélnek el, amely segít megjósolni a következményeket.

Szóval, melyik a jobb módszer?

Nos, ahogy az előző fejezetben már említettem, senki sem tudja pontosan megjósolni a jövőt.

A valóság az, hogy egyik kereskedés sikerére sincsen garancia. Viszont a két módszer egészséges keveréke valószínűleg a legalkalmasabb a kívánt eredmény eléréséhez.

4. A Bitcoin kereskedés lehetőségeinek áttekintése

Folytassuk azokkal a zavaros kifejezésekkel és lehetőségekkel, amelyekkel a legtöbb Bitcoin és kriptovaluta csereplatformon találkozni fogsz:

A Bitcoin kereskedés lehetőségeinek áttekintése

Kereskedési platformok,brókerek és piacterek

A Bitcoin kereskedési platformok olyan online oldalak, ahol a vevők és az eladók automatikusan párosulnak, ha megfelelnek egymás számára a megbízásaik amiket adtak. Itt a megbízások teljesülése egy harmadik fél segítségével más néven a közvetítőn keresztül történik, erre jó példa a Binance  és a Cex.io

A brókerek ellentétben a kereskedési felületekkel saját maguk értékesítik számodra a Bitcoint tehát közvetlen tőlük tudsz vásárolni, igaz ez drágább viszont gyorsabb és egyszerűbb a kezelői felületük ezeknek az oldalaknak. Erre jó példa a Coinbase

És vannak a piacterek ahol peer-to-peer közvetlen egy másik felhasználótól tudsz vásárolni tehát ebben az esetben az eladó és a vevő között jön létre az egyesség és ebbe nem szól bele senki más. Az igaz hogy ez egy jóval szabadabb de kockázatosabb lehetőség is egyben. Erre jó példa a LocalBitcoins vagy a Paxful

Ne feledd, hogy egy kereskedési platform például a Binance különbözik egy Bitcoin brókertől, például a Coinbase-től és ezektől szintén különbözik egy piactér például a LocalBitcoin.

Bitcoin ára

Amikor az emberek a Bitcoin áráról beszélnek, valójában azt a legutóbbi, egy adott kereskedési platformon lebonyolított adás vétel árára vonatkozóan teszik.

Ezt azért fontos megjegyezni, mert például az amerikai dollárral ellentétben nincs egyetlen konkrét globálisan elfogadott Bitcoin ár. Ennek az az oka, hogy a tőzsdék egymástól teljesen függetlenül működnek és így a Bitcoin ára is minden platformon bizonyos mértékig különbözik a többitől.

Volume

A Volume azt a Bitcoin mennyiséget illetve valamilyen FIAT valutában lévő összeget mutatja, amivel egy adott időkereten belül kereskedtek a piacon.

Általában megfigyelhető hogy ha megnő a kereskedelem mértéke, akár az eddigi többszörösére, akkor trendforduló következik hamarosan és az árfolyam az eddigi iránnyal ellentétesen fog mozogni.

Market or Instant Order – Piaci vagy azonnali megbízás

Ez a típusú megbízás a kereskedési platformokon állítható be, és azonnal teljesül az aktuális piaci áron. Csak annyi Bitcoinra tegyél vételi vagy eladási ajánlatot amennyivel biztosan kereskedni szeretnél, ugyanis ebben az esetben a tőzsdék azonnal végrehajtják a megbízásod.

Tegyük fel például, hogy piaci megbízást adtál öt Bitcoin megvásárlására. A kereskedési platform most elkezdi a rendelkezésre álló legolcsóbb eladási ajánlatokat megkeresni.

A megrendelés leadását követően jó eséllyel a megrendelésed nem egyetlen vevő vagy eladó fogja teljesíteni és valószínűleg különböző árakon fog teljesülni a megbízásod. Így végül egy átlag árat fogsz kapni a végén.

Tehát amikor piaci megbízást adsz, akkor nem áll le addig az adás vétel amíg nem teljesült maradéktalanul. Ebben az esetben ne feledd, hogy akár drágább is lehet számodra mint amivel számoltál. (Több Bitcoinodba vagy több Forintodba is kerülhet)

Limit Order – Limitáras megbízás

Ez lehetővé teszi a Bitcoin vételét vagy eladását egy te általad meghatározott fix áron. Viszont előfordulhat, hogy a megrendelésed nem teljesül részben vagy egészben, mert lehet hogy nem lesz egyáltalán vagy részben elég vételi vagy eladási ajánlat ami megfelel az elvárásaidnak.

Stop-Loss megbízás

Lehetővé teszi, hogy megadjál egy árat, amit ha elér a Bitcoin ára akkor a tőzsde automatikusan értékesítse az érméidet. Ez a megbízási lehetőség segíthet minimalizálni a veszteségeidet.

Alapvetően egy megbízásról van szó, amely a következő utasítást adja a a kereskedési platformnak: ha az ár egy bizonyos százalékkal vagy egy bizonyos pontig változik, akkor add el a Bitcoinjaimat az előre beállított áron. Ezzel a módszerrel megelőzhetsz akár egy nagyobb veszteséget is.

A stop-loss megbízás, piaci megbízásként működik. Tehát, amint eléri az árfolyam a stop árat, a piac megkezdi az érméidnek bármilyen áron történő értékesítését addig a pontig, amíg a megbízás teljes mértékben végre nem hajtódik.

Maker and Taker fees

Ezekkel a megnevezésekkel is találkozhatsz a kereskedés során, a maker díjak és a taker díjak. Na, de akkor most tegyünk is egy próbát a megértésükre.

A kereskedési felületek ösztönözni akarnak a kereskedelemre más szóval piacot akarnak teremteni.

Amikor egy új limit áras megbízást adsz és egyetlen vevő vagy eladó sem felel meg a feltételeidnek, abban az esetben te egy maker vagy és alacsonyabb díjú vagy akár díjmentes kereskedést tudsz végre hajtani.

Ha viszont, olyan megbízást adsz, ami azonnal teljesül, tehát piaci megbízást adtál, akkor te egy taker vagy, azért mert a piacon veled szemben volt maker akinek automatikusan megfelelt az általad megadott megbízás. Így a taker azonnal eltávolítja az üzletet a tőzsdéről és ezért általában többet fizet mint a maker aki megbízást generál a tőzsde számára.

Például ha adsz egy limit áras vásárlási megbízást, mondjuk 40 000 $-ért 1BTC-re, de a legalacsonyabb eladási árajánlat viszont 42 000$ akkor te most létrehoztál egy piacot azok számára akik 40 000 $-ért szeretnének eladni.

Tehát amikor vételi megbízást adsz a várt piaci ár alatt vagy eladási megbízást a várt piaci ár felett azzal piacot teremtesz.

Most fordítsuk meg az előző példát. Te ismét adsz egy limit áras megbízást szintén vásárlásra és ebben az esetben maximum 42 000 $-ért szeretnél vásárolni 1BTC-ét, de a piacon a várt legmagasabb eladási ár 40 000$, ekkor a te megbízásod azonnal teljesül és így az eladási ajánlat eltűnik a piacról. Ezáltal te taker leszel mivel nem piacot teremtettél hanem eltávolítod a piacról a megbízást és ezért a tőzsdék több díjat fognak neked felszámítani.

Hát nagyjából ennyi lenne a megfejtés remélem sikerült elmagyaráznom érthetően.

5. Árdiagram

Most hogy megismerted a legfőbb kereskedési módszereket, eljött az ideje foglalkozni a diagramokkal.

Bitcoin Árdiagram

Japán gyertyák

A japán gyertyák egy széles körben használt árdiagram, ami eredetileg egy Japán technikai elemzési módszer és a rizs kereskedelemben alkalmazták.

A japán gyertyák a legfontosabb információkat hordozzák az adott kereskedési időszakon belül. A nyitó és záróárat a gyertya teste mutatja meg a minimum és maximum árat pedig a kanóca szemlélteti az adott időn belül.

Emiatt a japán gyertyákat olykor OHLC grafikonnak (Open, High, Low, Close) nevezik.

Az elemzőprogramok többsége lehetőséget ad arra is, hogy a gyertya testének a színét mi magunk állítsuk be, így a leginkább jellemző az emelkedő napokra a zöld az eső napokra pedig a piros szín.

Attól függően, hogy a gyertya zöld vagy piros, megmutatja, hogy az adott időn belüli záró ár magasabb vagy alacsonyabb volt-e, mint a nyitó ár. Ha egy gyertya zöld, az azt jelenti, hogy a nyitó ár alacsonyabb volt, mint a záró ár, így az ár összességében emelkedett ebben az időszakban. Akkor viszont, ha a gyertya piros, az azt jelenti, hogy a nyitó ár magasabb volt, mint a záró ár, így az ár csökkent.

Amikor bika piac van, a legtöbb gyertya zöld lesz. Ha medvepiacról van szó, a gyertyák többsége piros lesz.

Bika és medve piac

Ezeket a kifejezéseket a grafikonok aktuális trendjének meghatározására használjuk, a felfelé és lefelé haladó piaci mozgást határozzuk meg ezekkel.

Bika és medve piac

Ezekről az állatokról azért kapták a nevüket a trendek, mert agresszív támadásra hajlamos állatok. Egy bika a szarvát a levegőbe tolja, míg egy medve lefelé csapdossa a mancsait. Tehát ezek az állatok a piac mozgásának metaforái: ha a piac emelkedik, akkor az egy bika piac tehát emelkedő a trend, de ha zuhannak az árak akkor csökkenő trendről beszélünk és az egy medvepiac.

Támaszok és ellenállások

Gyakran, ha olyan piaci grafikonokat figyelhetünk meg, mint az OHCL, úgy tűnhet, hogy a Bitcoin árfolyama nem tud áttörni bizonyos árakon ez lehet lefelé vagy akár felfelé is igaz.

Például szemtanúja lehetsz annak, hogy a Bitcoin ára felmegy 40 000 dollárra, majd úgy tűnik, hogy elér egy virtuális „plafont” ahol egy ideig elakad ezen az áron anélkül, hogy átlépné azt. Ebben a forgatókönyvben 40 000 dollár az ellenállási szint.

Az ellenállási szint annak az eredménye, hogy sok eladási megbízás van jelen ezen az áron. Ezért az ár nem tud áttörni az adott ponton és beragad az adott árszint alatt.

A támasz szintek bizonyos értelemben az ellenállási szintek tükörképei. Ez úgy néz ki, mintha nem tudna lejjebb csökkenni a Bitcoin ára egy bizonyos szint alá. A támasz szinten rengeteg a vételi megbízás, ami nem engedi áttörni. Ekkor a vevők vásárlás iránti magas igénye csillapítja a csökkenő tendenciát.

Történelmileg, minél gyakrabban nem tudott az ár áttörni egy támaszt vagy egy ellenállási szintet, annál erősebbnek tartják ezeket a szinteket.

Érdekes módon az ellenállási és a támasz szinteket általában kerek számoknál szokták meghatározni, pl. 10 000, 15 000 stb. Ennek az az oka, hogy sok tapasztalatlan kereskedő hajlamos kerek áron végrehajtani a vételi vagy eladási megbízásokat, ezáltal erős árkorlátokat hoznak létre ezeken a pontokon.

A pszichológia is nagyban hozzájárul a támasz és ellenállási szintek meghatározásához. Például 2017-ig drágának tűnt 1000 dollárt fizetni Bitcoinonként, ezért erős ellenállási szint volt az 1000 dollár. Miután ezt a szintet meghaladta az árfolyam, új pszichológiai ellenállási szint jött létre: 10 000 USD.

6. Általános kereskedési hibák

Remek, hogy eddig eljutottál és mostanra elegendő tudással is rendelkezel ahhoz, hogy elkezd a kereskedést és gyakorlati tapasztalatokat szerezz.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a kereskedés kockázatos üzlet, és hogy a hibáid pénzbe fognak kerülni. Nézzük át a leggyakoribb hibákat, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor kereskedni kezdenek – ezt tegyük meg abban a reményben, hogy sikerül elkerülnöd őket.

1. hiba – Többet kockáztatsz, mint amennyit megengedhetsz magadnak.

Általános kereskedési hibák

A legnagyobb hiba, amit el tudsz követni, az az, hogy több pénzt kockáztatsz, mint amennyinek az elvesztése még nem jelent problémát számodra. Vess egy pillantást az anyagi helyzetedre és határozd meg azt az összeget amit nyugodt szívvel hajlandó vagy kockáztatni és ha esetlegesen elveszíted nem fog semmiféle problémát okozni számodra.

A legrosszabb eset: ha végül elveszíted az egészet, ha ez bekövetkezik és úgy érzed hogy anyagi problémáid akadnak ebből kifolyólag, akkor rosszul döntöttél az összeg meghatározását illetően.

A kereskedés nagyon kockázatos üzlet. Ha több pénzt fektetsz be, mint amennyit megengedhetsz magadnak, az hatással lesz a kereskedésedre, és rossz döntéseket hozhatsz ennek köszönhetően.

2. hiba – Nincsen terved

Egy másik hiba, amelyet az emberek gyakran elkövetnek, az hogy amikor a kereskedést elkezdik nincsen meghatározva elég világosan a tervük. Más szóval, nem tudják, hogy miért kezdenek bele egy adás vételbe, és ami még fontosabb, hogy nem határozzák meg azt, hogy mikor kell zárniuk a pozíciójukat.

Ezért a kereskedelem megkezdése előtt egyértelmű profitcélokról és ki és beszállási pontokról kell dönteni.

3. hiba: A pénz otthagyása a tőzsdén

Ez az egyik legalapvetőbb szabály minden kriptokereskedő számára: SOHA ne hagyd a pénzed ott azon a tőzsdén ahol éppen nem folytatsz kereskedést. Ha a pénzed a tőzsdén van, az azt jelenti, hogy nincs semmilyen ellenőrzésed felette.

Ha a tőzsdét feltörik, offline állapotba kerülne vagy megszűnik az üzleti tevékenysége, akkor a pénzedet könnyedén elveszítheted. Ha van olyan pénzed, amelyre rövid távon nincs szükséged a tőzsdén való kereskedéshez, mindenképpen helyezd át egy saját Bitcoin pénztárcába vagy a bankszámládra, hogy biztonságban tárolhasd.

4. hiba – Félelem és kapzsiság

Két alapvető érzelem van ami sok kereskedő tetteit irányítja: a félelem és a kapzsiság.

A félelem megjelenhet például a kereskedés idő előtti lezárása formájában, mert elolvastál egy zavaró hírcikket, hallottál egy pletykát egy barátodtól, vagy megijedtél a hirtelen áreséstől (ami amúgy hamarosan korrigálódna).

A másik alapvető érzelem, a kapzsiság, ami a félelmen alapul: az elmulasztástól való félelem. Amikor azt hallod, hogy az emberek mesélnek a következő nagy dologról, vagy ha a piaci árak meredeken emelkednek, akkor nem akarsz kimaradni a tőzsdei árak szárnyalásából. Tehát túl hamar belekezdesz egy kereskedésbe vagy akár későn zársz le egy nyitott pozíciót.

Ne feledd, hogy a legtöbb esetben az érzelmeink irányítanak bennünket. Tehát soha ne mondd: “Ez velem nem fog megtörténni.” Legyél tisztában a félelem és a kapzsiság iránti természetes hajlamoddal és ügyelj arra, hogy tartod magad ahhoz a tervhez, amelyet a kereskedés megkezdése előtt elterveztél.

5.hiba – Nem vonod le a tapasztalataidból a tanulságot

Függetlenül attól, hogy sikeres kereskedést folytattál vagy nem, mindig tanulságot kell levonnod a megtörtént eseményekből. Senkinek sem sikerül csak nyereséges kereskedést folytatnia, és senki sem jut el a pénzkeresésig anélkül, hogy útközben ne vesztene el némi pénzt.

Eleinte sok esetben nem feltétlenül az a legfontosabb, hogy pénzt kerestél vagy sem, hanem inkább az, hogy sikerült-e új betekintést nyerned abba, hogy hogyan tudod legközelebb jobban csinálni.

7. Gyakran ismételt kérdések

 

Hogyan tudok Bitcoinnal kereskedni

A Bitcoin kereskedéshez a következőket kell tenned:

 1. Nyiss egy számlát egy Bitcoin tőzsdén (Például: CEX.io, Kraken, Bitpanda)
 2. Igazold a személyazonosságodat
 3. Fizess be pénzt a számládra
 4. Nyisd meg az első pozíciót a tőzsdén (vételi vagy eladási)

A napon belüli kereskedés más néven day-trade jó módszer a pénzszerzésre?

A napi kereskedés csak egy módszer a sok közül, amit választhatsz.

További példák még a swing kereskedés vagy a skalpolás.

Bármilyen típusú kereskedési stratégia működhet mindaddig, amíg következetes vagy és hajlandó vagy időt és erőfeszítést fordítani arra, hogy megtanuld, hogyan lehetsz jobb, mint a többi kereskedő.

8. Következtetés

Sokat tanultunk eddig a Bitcoin kereskedéssel kapcsolatban, de muszáj vagyok ismét figyelmeztetni: A Bitcoin kereskedelem nagy kockázattal jár és akár az összes pénzedet el is veszítheted.

Itt van az én véleményem, hogy ha sikeres akarsz lenni a kereskedésben, akkor jelentős időt és pénzt kell rászánnod a megfelelő készségek megszerzésére, csakúgy, mint bármely más vállalkozás esetében. Ha csak azért akarsz belekezdeni a kereskedésbe, hogy gyorsan meggazdagodj, akkor talán jobb, ha teljesen elkerülöd az egészet.

Nincs olyan, hogy gyors illetve könnyű pénz, kockázat és hátrányok nélkül. Ha azonban elkötelezted magad amellett, hogy megtanuljad,hogy hogyan tudsz profi Bitcoin kereskedővé válni, tekintsd meg alul a hasznos források bekezdést. Ezek a források segítenek a lehető legjobb eszközök beszerzésében és a tanulás folytatásában.

9. Hasznos források a kereskedéshez

A következő webhelyek a legalkalmasabbak a Bitcoin kereskedésre: