eToro felülvizsgálat és Teljes útmutató kezdőknek


Az eToro egy digitális globális kereskedési platform, amelyen elérhetőek a valuták, kriptovaluták, nyersanyagok, indexek és részvények is egyaránt. Jelenleg világszerte több mint 7 millió felhasználója van.

 

eToro összefoglaló

Az eToro úttörő pénzügyi kereskedelmi vállalat, amely nagy hangsúlyt fektet a kriptovalutákra. Könnyen használható kereskedési platformot kínál a felhasználók számára a kriptovalutákba történő befektetésekhez, valamint mobil pénztárcát a kereskedéshez. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy a kriptovalutákat csak küldeni tudod a platformról és fogadni nem lehetséges külső tárcából.

A vállalat nagyszerű munkát végez, lehetővé téve az emberek számára, hogy könnyedén fektessenek be Bitcoinba és számos más vezető kriptovalutába, különféle fizetési módokkal. Ennek ellenére az eToro főként spekulációra ajánlott, mivel a kriptovaluták pénztárcába történő kiutalása még mindig nem olyan egyszerű, mint más kereskedési platformok esetében.

Ha részletesebb áttekintést szeretnél kapni az eToro-ról, olvasd tovább a cikket. A következőket ismertetem:

 1. eToro áttekintés
 2. eToro szolgáltatások
 3. Támogatott pénznemek és fizetési módok
 4. eToro díjak
 5. Támogatott országok
 6. Ügyfélszolgálat és vélemények
 7. Saját személyes eToro-élményem
 8. Gyakran Ismételt Kérdések
 9. Következtetés

1. eToro áttekintés

A 2007 óta működő eToro szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szinte bármivel kereskedjenek a platformon. Elismert társadalmi befektetési hálózatként ötvözi a modern kereskedési rendszert és a más felhasználókkal való interakció képességét. Yoni Assia vezérigazgató azt akarja, hogy a platform megzavarja az elavult bankrendszert, és segítsen bevezetni egy új digitális pénzügyi kort. A vállalat számos különböző cikluson ment keresztül, a legutóbbi az eToroX bevezetése volt – egy teljesen szabályozott kriptovaluta csereplatform.

2. eToro szolgáltatások

Az eToro platformja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle eszközökbe fektessenek, beleértve az árukat, a részvényeket, a valutákat, az indexeket és természetesen a kriptovalutákat. A platformhoz hozzáadott fő „csavar” képesség, hogy kövesse és másolja a többi kereskedőt, ami által az eToro egy szociális kereskedési platform.

Kereskedők és CopyPortfolio másolása

Az eToro azon kívül, hogy önállóan eldöntheted, mibe fektessél, két másik lehetőséget is kínál: Más kereskedők másolása vagy befektetés egy CopyPortfolio-ba.

A CopyPortfolio egy portfóliókezelési termék. Ez némileg hasonlít egy adott indexbe történő befektetéshez, ahol valaki olyan eszközök keverékét választja, amelyekbe befektet a számodra. Az ebbe történő befektetés előre meghatározott befektetési stratégia alapján automatikusan több piacot vagy kereskedőt másol.

Kétféle CopyPortfolioba tudsz befektetni:

Partnerportfóliók – Befektetési eszköz, amelyet az eToro partnerek hoztak létre.

Piaci portfóliók – Egy adott piac legjobban teljesítő eszközei.

A CopyPortfolio célja, hogy diverzifikált befektetések létrehozásával segítse a befektetőket a hosszú távú kockázatok minimalizálásában. Miután befektettél egy CopyPortfolio-ba, a tőkédet gyakorlatilag az eToro befektetési bizottsága kezeli. Minden egyes CopyPortfolio teljesítményét alaposan elemzik, és automatikusan kiegyensúlyozzák a nyereségpotenciál maximalizálása érdekében.

Az eToro CryptoPortfolio

Az eToro-nak van egy nagyon különleges terméke is, az úgynevezett CryptoPortfolio. Ez lehetővé teszi a legnépszerűbb kriptovalutákba történő befektetést, mint a Bitcoin , az Ethereum , a Dash , a Litcoin , a Ripple és az Ethereum Classic.

A CryptoPortfolio minimális befektetése 5000 dollár. Ha ebbe a portfólióba fektetsz, akkor egyidejűleg több kriptovalutába lesz a tőkéd tehát diverzifikált. Számos követelménynek kell megfelelnie egy kriptovalutának ahhoz, hogy bekerülhessen a CryptoPortfolio-ba:

 • Minimális piaci kapitalizáció 1 milliárd dollár
 • Minimális átlagos havi kereskedési volumen 20 millió USD.

Minden kriptovaluta súlya a portfólióban megegyezik a piaci kapitalizációjának a nagyságával (a minimum 5%). Ha valamilyen oknál fogva egy valuta a minimális követelmények alá esik, akkor automatikusan eltávolításra kerül a portfólióból. A CryptoPortfolio elemzését és kiegyensúlyozását minden hónap első kereskedési napján végzik.

eToro kriptovaluta pénztárca

Az eToro a saját pénztárcáját elkészítette az iOS és az Android számára , lehetővé téve a felhasználóknak, hogy mobiltelefonjukon keresztül kereskedjenek és oda átküldhessék a kriptovalutákat.

Úgy tűnik azonban, hogy a pénztárca nem igazi kriptovaluta pénztárca, hanem egy jobb interfész az eToro meglévő platformjához. Az eToro pénztárcája nem ad teljes ellenőrzést a pénzeszközök felett azáltal, hogy egyedi kezdő kifejezést (seed phrase) vagy privát kulcsot biztosít, amit egy igazi pénztárcához kapsz.

Viszont lehetővé teszi, hogy bejelentkezz az eToro fiókodba, és kereskedj vagy küldj rajta keresztül bizonyos kriptovalutákat. Gyakorlatilag az eToro tárolja a pénzedet és nem maga a pénztárca. Ennek ellenére lehetőséged van a pénztárcán kívülre küldeni a kriptovalutáidat egy saját pénztárcába.

eToroX

2019. április 26-án az eToro bejelentette az eToroX – egy teljesen szabályozott kriptovaluta-csere elindítását. Az általam korábban említett befektetési szolgáltatástól eltérően az eToroX tényleges hozzáférést biztosít a kriptovalutákhoz tehát kiutalhatod őket a tőzsdéről.

3. Pénznemek és fizetési módok

Smarter_way_USA

Támogatott kriptovaluták

Az eToro-n történő befektetések többnyire CFD formájában zajlanak , vagyis csak az áron spekulálsz és nem a valódi terméket birtoklod.

A lista nem teljes:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dash (DASH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Cardano (ADA)
 • Stellar (XLM)
 • Zcash (ZEC)
 • Binance Coin (BNB)

Befizetési módok

Az eToro számos lehetőséget kínál a pénz befizetésére a platformján:

 • Hitel vagy bank kártya
 • Banki utalás
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • Webmoney
 • Giropay
 • China Union Pay
 • Yandex
 • Helyi Online Banki befizetés

A minimális első befizetés 200 USD. Az eToro számlák USD-ben denomináltak, így a befizetett valutát automatikusan átváltják USD-re.

4. eToro díjak

Az eToro kereskedési díjak eszközönként változóak. Ha közvetlenül a kriptovaluta kereskedési díjakat nézzük, az sokkot jelent a komoly befektetők számára. A Bitcoin kereskedés borsos, 0,75% -os díjjal teljesül, amikor kilépsz egy pozícióból, ami magasabb, mint a legtöbb tőzsde díja. Más altkoinoknál 2–4% -os díjjal lehet számolni, ami drágának számít.

Ne feledd, hogy emellett felszámolási díjat is kell fizetni, amikor úgy döntesz, hogy itt az ideje, hogy kiutald a pénzed a tőzsdéről. Az eToro-ból csak FIAT pénzt lehet kiutalni (nehezen lehetséges a kriptovalutát), és minden egyes kifizetés után 25 dollárt kell fizetned.

Az eToro inaktivitási díjat számít fel azoknak a felhasználóknak, akik 12 hónapja nem jelentkeztek be. Az egyenleged havi 10 dollárral terhelik, ha inaktívnak tekintik a fiókodat. Ne felejts el negyedévente bejelentkezni és ellenőrizni a befektetéseid az inaktivitás elkerülése érdekében.

5. Támogatott országok

Az eToro a következő országokban működik: Egyesült Királyság, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brunei, Bulgária, Kanada, Chile, Kína, Kolumbia, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyiptom, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Görögország, Magyarország, Izland , India, Írország, Olaszország, Jordánia, Kuvait, Lettország, Liechenstein, Litvánia, Luxemburg, Malajzia, Málta, Mexikó, Új-Zéland, Nigéria, Norvégia, Omán, Paraguay, Peru, Lengyelország, Portugália, Katar, Románia, Oroszország, Szaúd, Arábia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Svájc, Thaiföld, Hollandia, Ukrajna, Egyesült Arab Emírségek, Uruguay, Venezuela

Egészen a közelmúltig az eToro nem volt elérhető az amerikai befektetők számára, de most már számukra is elérhető, kivéve: Delaware, Hawaii, Illinois, Minnesota, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New York és Tennessee

6. Ügyfélszolgálat és online vélemények

Bár személy szerint nem találkoztam semmilyen problémával az eToro kapcsán, de az interneten számos negatív vélemény található. Viszont tudni kell, hogy egyetlen tőzsde sem mentes a negatív véleményektől.

Ne feledd, hogy a boldog felhasználók ritkán írnak véleményt, míg a dühös felhasználókat általában motiválja a tapasztalataik megosztása. Javaslom, olvasd el a kritikákat, és saját magad ítéld meg, hogy milyen is az eToro.

Az ügyfélszolgálat online 9 különböző nyelven érhető el, de nincs lehetőség élő telefonos beszélgetésre.

7. Személyes tapasztalatom az eToróval kapcsolatban

Az eToro használhatósága elképesztően könnyű. A kezdés nagyon egyszerű és zökkenő mentes. A regisztráció kevesebb, mint öt perc, és nincs szükség lassú ellenőrzési módszerekre vagy megerősítésekre. Egyszerűen nyomd meg a Regisztráció gombot, és add meg a személyes adataidat.

Ezután kérdőívvel próbálják felmérni, hogy milyen a személyiséged a kereskedés szempontjából. Minden -féle kérdéseket tesznek fel a jövedelmeddel a munkáltatóddal és ehez hasonlókkal kapcsolatban. Ez egy szokásos KYC (Ismerd meg az ügyfelet) folyamat része, amelyet az eToro kénytelen végrehajtani, mivel szabályozott vállalatként működik.

A használat teljesen zökkenőmentes, nincs késés vagy csatlakozási probléma. A regisztrációt követően a betéteket gyorsan, hitel vagy betéti kártyával és PayPal fizetésen keresztül is díjmentesen teljesítik.

A portfóliókövetők, a figyelőlisták, a kiemelt piacok és a sikeres kereskedők követésének képessége mind ebben a sima, modern kereskedési felületben egyesül. Tíz perc alatt készen állsz arra, hogy egyszerre megnyisd a pozícióidat a legkülönfélébb pénzügyi termékekben, például: Bitcoin, Facebook, arany, Ethereum, S&P500 stb.

8. Gyakran ismételt kérdések

Az eToro szabályozott?

Igen, az eToro teljesen szabályozott. Az eToro (Europe) Ltd., a Ciprusi Értékpapír-tőzsde Bizottság (CySEC) által engedélyezett és szabályozott pénzügyi szolgáltató vállalat a 109/10. Az eToro AUS Capital Pty Ltd az Ausztrál Értékpapír- és Beruházási Bizottság (ASIC) felhatalmazta pénzügyi szolgáltatások nyújtására az ausztrál pénzügyi szolgáltatási licenc szerint 491139. És az eToro (UK) Ltd, pénzügyi szolgáltató társaság, amelyet a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezett és szabályozott az FRN 583263 licenc alapján.

Visszavonhatsz pénzt az eToro-ból?

Igen, felveheted a FIAT pénzeket az eToro-ból. A visszavonás támogatott pénznemei:

USD, EUR, GBP, CAD, AUD, JPY, RMB, RUB

Mennyi díjat számol fel az eToro a visszavonásért?

25 USD kivonási díj + konverziós díjak merülnek fel, ha olyan valutát utalsz ki, amely nem USD (50-250 pip között).

9. Következtetés

Az eToro platformjának egészét öröm használni. A kezelőfelülete intuitív és praktikus funkciókkal rendelkezik. Több kriptovalutából is tudsz válogatni. Ennek ellenére egyértelműen vannak hátrányai. A fő hátrány az, hogy a kriptovaluták saját pénztárcába történő kivonása nehézkes, és több lépést igényel.

Összefoglalva, ha spekuláns vagy, az eToro alkalmas lehet az igényeid kielégítésére.

Jogi nyilatkozat:

Az eToro egy multi-asset platform, amely befektetést kínál részvényekbe és kriptovalutákba, valamint CFD kereskedésre is lehetőséget kínál. Felhívjuk a figyelmét, hogy a CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt nagy a pénzvesztés kockázata. A lakossági befektetői számlák 75% -a veszteséges, amikor CFD kereskedelmet folytatnak ennél a szolgáltatónál.

Értenie kell a CFD-k működését és tudnia kell, hogy megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénze elvesztésének nagymértékű kockázatát.

A múltbeli teljesítmény nem garantálja a jövőbeni eredményeket.

A kriptovaluták olyan volatilis eszközök, amelyeknek az ára nagyon rövid időn belül nagy mértékben ingadozhat, és ezért nem minden befektető számára megfelelőek.

A kriptovaluták kereskedelme nincsen szabályozva mint a CFD-k kereskedelme, ezért azokat egyetlen uniós szabályozási hatóság sem felügyeli.