Coinbase áttekintés és összehasonlítás

2016 óta vagyok Coinbase felhasználó, és sok mindent el tudok mondani a cégről, jót és rosszat is. Ebben az áttekintésben megpróbálom átadni az összes tapasztalatomat és megállapítani hogy a Coinbase megbízható-e vagy sem.

coinbase bitcoin vásárlása

Coinbase áttekintés összefoglalója

A Coinbase az egyik legnagyobb kriptovaluta csere platform, amely több mint 100 ország lakóít támogatja és világszerte több mint 50 millió ügyféllel rendelkezik. A Coinbase szolgáltatásainak széles skálája van, de fő szolgáltatásuk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bankszámla, hitelkártya és bankkártya segítségével eladják és megvásárolják a kriptovalutákat . Az árak, amelyeket a Coinbase-en kapsz, általában korrektek, azonban az ügyfélszolgálatuk szörnyű.

Ha alaposan meg szeretnéd ismerni a Coinbase-t, akkor olvasd tovább a cikket.

Íme, amivel foglalkozom ebben az áttekintésben:

 1. Coinbase áttekintés
 2. Coinbase szolgáltatások
 3. Pénznemek és fizetési módok
 4. Díjak
 5. Vásárlási korlátok
 6. Támogatott országok
 7. Ügyfélszolgálat és vélemények
 8. Coinbase és egyéb tőzsdék
 9. Gyakran Ismételt Kérdések
 10. Következtetés – biztonságos a Coinbase?

1. Coinbase áttekintés

2012-ben Brian Armstrong és Fred Ehrsam alapította az Ycombinator részeként. Az egyik legrégebbi tőzsde a Coinbase egy Bitcoin bróker szolgáltatásként indult (a Bitcoin közvetlen értékesítése az ügyfelek számára), de a későbbiekben további szolgáltatásokat adtak hozzá.

A Coinbase teljes mértékben szabályozott és licencelt. A társaság több mint 540 millió dollárt gyűjtött be olyan vezető befektetőktől, mint Andreessen Horowitz, a Rabbit Capital és a The NYSE.

2. Coinbase szolgáltatások

coinbase szolgáltatások

Coinbase bróker szolgáltatás

A Coinbase fő szolgáltatása amit kínál egy bróker szolgáltatás a kriptovaluták vételére és eladására. Az új kriptovaluta felhasználók a vállalat hírnevének, marketingjének és viszonylag barátságos felhasználói felületének köszönhetően gyakran a Coinbase-en keresztül vásárolják meg az első kriptovalutájukat.

A Coinbase-ről talán egyetlen valóban hátrányos dolog állítható, mégpedig a nagyon nagyon nehezen elérhető ügyfélszolgálat, amit viszont ellensúlyoz a többi kiváló szolgáltatás, megbízhatóság és a kezelőfelület egyszerűsége.

Coinbase Pro

A Coinbase Pro korábbi nevén GDAX, egy kriptovaluta kereskedési platform. A hagyományos Coinbase bróker szolgáltatással szemben, amely egyszerűsíti a kriptovaluták prémium vásárlását, a Coinbase pro tapasztaltabb felhasználóknak szól.

A Coinbase pro lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több kriptovalutával kereskedjenek, beleértve a BTC, ETH, LTC, BCH és ZRX. A díjak lényegesen alacsonyabbak, mint a bróker szolgáltatásé, és vannak speciális kereskedési lehetőségek is.

Coinbase pénztárca

2018-ban a Coinbase piacra dobta a független mobil pénztárcáját az iOS és az Android rendszerekhez . A pénztárca tárolja a privát kulcsokat a felhasználók eszközén, és csak ők férnek hozzá az alapokhoz.

Kereskedői megoldások

A Coinbase biztosítja az online kereskedők számára, hogy egy dedikált plugin segítségével elfogadják a kriptovalutákat a weboldalukon. A bővítményt támogatják a legnagyobb CMS tartalomkezelő rendszerek, mint például a Shopify, a Magento és a WooCommerce is.

További projektek

A fentieken kívül a Coinbase további szolgáltatásokat is nyújt, mint például:

 • USD Coin (USDC) – A Coinbase által épített stablecoin.
 • Coinbase Index – Az összes Coinbase által jegyzett eszköz pénzügyi teljesítményének nyomon követése.
 • Letétkezelői szolgáltatások – A kriptovaluták kezelése az intézményi befektetők számára.
 • Earn.com – Kriptovalutákat tudsz tanulás útján szerezni
 • Paradex – Olyan platform, amellyel közvetlenül a felhasználó a pénztárcájából kereskedhet.
 • Coinbase Ventures – Beruházás a nyílt pénzügyi rendszert építő vállalkozásokba.

3. Pénznemek és fizetési módok

A Coinbase a következő Kriptovalutákat támogatja:

coinbase kriptovaluták

Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) Ripple (XRP) Litecoin (LTC) Bitcoin Cash (BCH) EOS (EOS) Stellar Lumens (XLM) Ethereum Classic (ETC) Zcash (ZEC) Augur (REP) Dai (DAI) USD Coin (USDC) 0x (ZRX) Basic Attention Token (BAT) Algorand (Algo) Cosmos (Atom) Civic (CVC) Dash (DASH) District0x (DNT) Golem (GNT) Kyber Network (KNC) Chainlink (LINK) Loom Network (LOOM) Decentraland (MANA) Maker (MKR) Orchid (OXT) Tezos (XTZ)

A Coinbase a következő fizetési módokat fogadja el:

 • Banki átutalás (beleértve az ACH-t az Egyesült Államokban és a SEPA-t az EU-ban)
 • Hitelkártyák
 • Bankkártyák
 • Kriptopénz befizetés és kifizetés
 • PayPal (csak visszavonás)

4. Díjak

 • Kriptovaluta vétel és eladás 1.49%
 • Bankkártyás fizetés 3.99%
 • Banki átutalások (SEPA) – be / ki ingyenes vagy 0.15EUR
 • Kifizetés 2% vagy minimum 0.55EUR

5. Vásárlási limitek

A korlátok emeléséhez a következőket kell tenned:

 • Add meg és ellenőrizd a telefonszámod
 • Add meg és ellenőrizd a személyes adataid
 • Tölts fel egy azonosítót (személyi igazolvány, Útlevél, vezetői engedély)

A vásárlási és betéti korlátok a régiótól és a fizetési mód típusától függően eltérőek lesznek.

6. Támogatott országok

A Coinbase több mint 100 országban kínálja a szolgáltatásait:

Angola, Benin, Botswana, Kamerun, Ghána, Kenya, Mauritius, Namíbia, Ruanda, Dél-Afrika, Tunézia, Uganda, Zambia, Örményország, Bahrein, Brunei Darussalam, Hong Kong, India, Indonézia, Jordánia, Kazahsztán, Korea, Kuvait, Kirgizisztán , Makaó, Maldív-szigetek, Mongólia, Nepál, Omán, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Tajvan, Üzbegisztán, Ausztrália, Új-Zéland, Andorra, Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Gibraltár, Görögország , Guernsey, Magyarország, Izland, Írország, Man-sziget, Olaszország, Jersey, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Monaco, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Aruba, Bahama-szigetek, Barbados, Bermuda, Kanada, Costa Rica, Curaçao, Dominikai Köztársaság, El Salvador, Guatemala, Honduras,Jamaica, Mexikó, Nicaragua, Panama, Trinidad és Tobago, Egyesült Államok, Brit Virgin-szigetek, Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay

7. Coinbase ügyfélszolgálat és vélemény

coinbase vélemények és támogatás

A Coinbase nagyon részletes tudásbázissal rendelkezik . A legtöbb szokásos kérdésre valószínűleg ott találni fogsz választ. Ha e-mailben nyújtasz be támogatási jegyet, akkor általában 48-72 órát kell várnod a válaszra (személyes tapasztalatok alapján).

A Coinbase telefonos támogatási vonalat is üzemeltet, bár az olvasói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nagyon nehéz elérni őket. Ami a támogatás minőségét illeti, az összbenyomás negatív. Az ügyfélszolgálati csapat legtöbbször az első válaszuk során nem fog mélyrehatóan belemerülni a problémába, és meglehetősen gyakori, hogy olyan „sablon válaszokat” kapunk, amelyek nem igazán jelentenek megoldást a problémánkra.

A közösségben sokan panaszkodnak arra, hogy a Coinbase nem igazán nyújt megfelelő személyes támogatást és ha mégis, akkor sokszor nem elég alaposan magyarázzák el az ügyfelek számára a megoldást.

Összefoglalva, sok vita alakult ki a Coinbase kapcsán a Bitcoin közösségen belül. Ha még nem ismered a Coinbase alkalmazást, akkor talán ezt kell a leginkább figyelembe venned, mielőtt döntést hoznál, hogy kriptovalutát vásárolsz a Coinbase-en keresztül.

8. Coinbase vs. egyéb tőzsdék

Ebben a részben összehasonlítom a Coinbase-t más kriptovaluta cserefelületekkel.

Coinbase vs. Coinbase Pro

Ha még új vagy a kriptovaluták világában, akkor valószínűleg könnyebb lesz használni a Coinbase-t (azaz a bróker szolgáltatást), mint a Coinbase Pro-t (korábban GDAX).

Ahogy a neve is sugallja, a Pro tapasztaltabb felhasználóknak szól, akik tudják, hogyan kell kezelni a fejlett kereskedési felületet. És nem utolsó sorban, ha tapasztalt kereskedő vagy, akkor ez a felület sokkal olcsóbb megoldást kínál mint a bróker felület, maximum 0,25% -os díj számít fel, ami egyötöde annak, amit fizetnél a bróker szolgáltatásért (és egyes esetekben még kevesebb is lehet).

Coinbase vs. Binance

A Binance elsősorban a kriptovaluták cserélésére a legelőnyösebb platform. A közelmúltban azonban a tőzsde elkezdett hitelkártyákat is elfogadni kriptovaluta vásárlásokhoz.

Ezeknek a vásárlásoknak nagyon magas, több mint 5% -os díja van. Ha szigorúan a kriptovaluták kriptovalutákra történő cseréjét vizsgáljuk, akkor a Binance rendkívül alacsony, 0,1% -os díjjal nyeri a versenyt, szemben a Coinbase Pro 0,25% -ával.

A Binance a kriptovaluták nagyon nagy választékát is kínálja. Kattints ide a Binanace áttekintésünk elolvasásához.

9. Gyakran ismételt kérdések

coinbase gyakran ismételt kérdések

A Coinbase FDIC biztosított?

A támogatási oldaluk szerint minden digitális pénznem, amelyet a Coinbase tart online, az biztosítva van. A Coinbase az ügyfelek vagyonának kevesebb mint 2% -át tartja online és a többit hideg tárolóban tárolják.

Ne feledd, hogy a biztosítási kötvény fedezi a Coinbase fizikai biztonságának, kiber-biztonságának vagy az alkalmazottjai által elkövetett lopásokból eredő károkat is. Ez a biztosítási kötvény viszont nem fedezi a Coinbase fiókod feltöréséből fakadó veszteségeket.

A kriptovaluták nem minősülnek jogilag fizetőeszköznek, a kormányok nem támogatják, és a Coinbase digitális pénz számláira és értékegyenlegére nem vonatkozik a Federal Deposit Insurance Corporation vagy az Securities Investor Protection Corporation védelme.

Hogyan utalhatom ki a pénzemet a Coinbase-ből?

Ha pénzt szeretnél kiutalni a Coinbase-ről, a következő lehetőségekkel tehetd azt meg:

 • Bankszámlára
 • PayPal számlára
 • Kriptovaluta pénztárcába )

Nincs lehetőség arra, hogy FIAT pénzeket utalj ki hitel vagy betéti kártyájára.

Mennyi ideig tart a Coinbase felületéről a pénz kiutalása?

Általában azonnal megtörténik a kiutalás, azonban akár 3 napig is eltarthat, amíg az adott bank feldolgozza az átutalást. A kriptovaluta kivonásoknak egy órán belül meg kell érkezniük (attól függően, hogy mennyi időbe telik a következő blokk megerősítése).

A Coinbase késleltetheti a fiókból küldött digitális valuta tranzakciókat, ha gyanítják, hogy nem te engedélyezted a tranzakciót. Ebben az esetben a következőket teheted: Várj 72 órát, és a tranzakció automatikusan végbemegy vagy Gyorsítsd meg a tranzakciót a személyazonosságodnak az újbóli igazolásával

Biztonságos a Coinbase-en való vásárlás?

Általánosságban elmondható, hogy a Coinbase nagyon biztonságos helynek számít a kriptopénzek vásárlásához.

Tárolhatom a kriptovalutáimat a Coinbase-en?

Igen, a Coinbase-en lehetséges tárolni a kriptovalutákat, azonban nem ajánlanám. A legjobb, ha egy nem őrizetben lévő pénztárcában tárolod (azaz egy olyan pénztárcában, amelyiknél csak te férsz hozzá a privát kulcshoz). A kriptovaluta tárolása a Coinbase-en olyan, mintha a pénzedet egy bankban tartanád. Nagyon biztonságos, de nincs ellenőrzésed felette – csak a banknak.

10. Következtetés – Biztonságos-e a Coinbase?

A Coinbase egyszerű és könnyen használható. A vállalat rengeteg időt és pénzt fektetett abba, hogy felhasználói élményük zökkenőmentes és problémamentes legyen.

Azonban a pénztárcád privát kulcsát nem te birtoklod és a tranzakcióidat is nyomon követik. Úgy gondolom, hogy a Coinbase jelenleg a növekedésre koncentrál, és kevésbé a meglévő vevőkör kielégítésére, ami a negatív véleményekből is kiderül, és ez nagyon nagy kár szerintem.

Az áraik meglehetősen versenyképesek. Személyes véleményem az – ha lehetséges, használd a Coinbase-t a kriptovaluták vásárlásához, mivel a szolgáltatás kiváló. Azonban, ha megvásároltad a kriptovalutákat, akkor ajánlott azokat egy általad teljes mértékben felügyelt tárcába áthelyezni, ami lehet például egy hardvertárca .