Bitcoin vásárlása készpénzzel – Teljes útmutató


Bitcoint Szeretnél vásárolni készpénzzel? Ebben a rövid útmutatóban megmutatom a ma elérhető összes lehetőséget.

Bitcoin vásárlása készpénzzel – Teljes útmutató

3 lehetőség a Bitcoin készpénzzel történő megvásárlására

 1. Bitcoin Vásárlása magánszemélyektől a Paxfulon keresztül
 2. Bitcoin Vásárlása egy Bitcoin ATM-ből
 3. Bitcoin Vásárlása készpénzbefizetéssel egy banknál

Ha szeretnél szeretnél részletes információt kapni az egyes módszerekről, olvasd el a következőket:

 1. Miért érdemes Bitcoint vásárolni készpénzzel?
 2. Bitcoin peer-to-peer kereskedelem
 3. Bitcoin Vásárlása készpénzzel személyesen
 4. Bitcoin vásárlása Bitcoin ATM-en keresztül
 5. Bitcoin vásárlása készpénzbefizetéssel egy banknál
 6. Hol kaphatok készpénzt a Bitcoinért?
 7. Következtetés

1. Miért érdemes készpénzzel Bitcoint vásárolni?

Magánélet

A Bitcoin tőzsdék használatától eltérően a készpénzes vásárlások általában nem igénylik a személyes adatok felesleges megadását.

Ez a lehetőség sokkal biztonságosabb mint a többi, ugyanis az identitáslopás nem lehetséges. Egy másik ok, hogy nagyobb az esélye az adóhatóságok elkerülésének is.

Sebesség

Ez az ok leginkább azért áll fenn, mert nem kell várakozni a banki átutalások megérkezésére vagy a tőzsde által történő ellenőrzésre. A banki utalások általában 1-3 munkanapot vesznek igénybe, míg az igazolás akár 1-3 hetet is igénybe vehet. A készpénzforgalom sok időt takarít meg. Amikor a Bitcoin ára az egekbe szökik, akár néhány nap is sokat jelenthet pénzügyi szempontból!

2. Bitcoin Peer-to-Peer kereskedelem

Szakértők szerint a Bitcoin kereskedési volumenének többsége tőzsdén kívül történik.

Ez valójában jó dolog lehet akkor; Ha a kriptovaluta csak állami jóváhagyással válik elérhetővé, akkor ez alig több, mint a FIAT valuta új formája.

Minden komoly Bitcoin rajongónak érdemes tapasztalatot szereznie a készpénzes kereskedelemről arra az esetre ha a helyi hatóság esetleg valamikor visszaszorítja a Bitcoint, jó, ha van egy B-terved

Talán a legjobb gyakorlati példa a peer-to-peer kereskedelem fontosságára 2017 végén történt meg, amikor Kína betiltotta a Bitcoin tőzsdéket. Ennek ellenére folytatódott a Bitcoin tőzsdén kívüli kereskedése.

Ezek a diagramok két olyan népszerű szolgáltató kínai volumenét mutatják be, amelyek megteremtik és könnyen elérhetővé teszik a peer-to-peer kereskedelmet:

LocalBitcoins chart

A tilalom következtében a LocalBitcoins kínai mennyisége legalább 7szeresére nőtt.

paxful chart

Paxful kínai volumene szintén érezhetően megugrott. Néhány hónap alatt legalább 6-szorosára nőtt.

3. Bitcoin vásárlása készpénzzel

Ha van esetleg egy megbízható barátod, akiknek van Bitcoinja, amit hajlandó eladni, akkor minden készen áll a Bitcoin készpénzért történő megvásárlására.

Bitcoin vásárlása készpénzzel

Ilyen megbízható barátok megszerzéséhez fontold meg a környékeden a Bitcoin konferenciákon vagy találkozókon való részvételt. Ezen események megkereséséhez látogasd meg a Meetup weboldalát.

Ügyelj arra, hogy a telefonodon vagy a laptopodon, amit magaddal viszel legyen egy telepített Bitcoin pénztárca. Ha csak a pénztárca címet viszed magaddal, akkor nem tudod ellenőrizni a Bitcoin átutalásának megtörténtét.

Van egy kiváló lehetőség a letétbe helyezésre személyes adás vétel esetén.

Korábban a LocalBitcoins -t ajánlottam személyes adás vétel céljára, viszont a cég úgy döntött, hogy eltávolítja ezt a lehetőséget. Most a Paxful amit jó szívvel merek ajánlani.

Paxful vevő / eladó párosítás

A Paxful 2015 óta működik, és a lehető legtöbb ország és régió kiszolgálására lett létrehozva. Ez idő alatt hírnevet szereztek a kiváló megbízhatóságukról, és ismertté váltak a tőzsdén kívüli kereskedés első számú platformjaként is.

Bitcoin vásárlása Paxful-on:

 1. Látogass el a webhelyre, és regisztrálj.
 2. Kattints a felső menü Bitcoin vásárlása „buy Bitcoin” linkjére.
 3. Add meg a tartózkodási helyedet, a kért összeget, és válaszd a Készpénz „cash” lehetőséget fizetési módként.

Megjelenik az eladók listája. Ha nincs ilyen, akkor meg kell várnod, amíg egy megjelenik, vagy más módszert kell választanod. Az eladók listáján minden egyes eladó értékelési pontszáma megjelenik és az általuk kínált árfolyam is látható.

 1. Lehetőleg olyat válassz akinek sok pozitív értékelése van.
 2. Add meg a kívánt vásárlási összeget.
 3. A kereskedés további részleteiről az általad választott kereskedővel üzenet formájában tudsz informálódni.

Első a biztonság!

Személy szerint én azt javaslom, hogy csak letétbe helyezéssel vállald az adás vételt a készpénzes esetekben.

Ebben az esetben a letét azt jelenti, hogy egy megbízható szolgáltatás tárolja az eladó Bitcoin -ját.

Azt is ajánlom, hogy csak biztonságos helyen csináld a személyes adás vételt. Jó választás a banki előcsarnok, a rendőrségek előterei a bírósági épületek bevásárló központok stb.

Amikor először kötsz üzletet valakivel vagy nagy mennyiségű Bitcoin adás vételéről van szó, bölcs dolog egy olyan helyet választani, ahol biztonsági kamerákkal és őrökkel figyelnek.

Lényegében mindig hallgass a józan ész diktálta dolgokra; bár ritkán fordulnak elő, de bántalmazásról és csalásról is már számoltak be ilyen esetekben.

4. Bitcoin vásárlása készpénzzel egy ATM-ből (BTM)

A Bitcoin ATM-nél (BTM-nél) készpénzel lehet fizetni és a Bitcoint a Bitcoin címedre utalja. Ez egy gyors és kényelmes módja a 24/7 kereskedelemnek. Bár a BTM-ek néhány évvel ezelőtti megjelenésük óta nagyon elterjedtek, még mindig sok régió van ahol nincs.

Bitcoin vásárlása készpénzzel egy ATM-ből (BTM)

A közeli BTM megtalálásának legjobb módja Coin ATM Radar.

Amikor rákattintasz egy BTM-re ezen a webhelyen, megjelenik egy kijelző, amely tartalmazza annak pontos helyét, díjait, korlátait és azonosító követelményeit (ha vannak). A weboldalon az üzemeltető elérhetőségeit is megtalálod.

Amikor elmész egy BTM-hez vásárolni, ne felejtsd el elvinni a Bitcoin címedet is! .

5. Bitcoin Vásárlása készpénz betéttel banknál

A LocalBitcoins és a Paxful egyaránt kínál ilyen jellegű készpénzes fizetési lehetőséget.

Ezzel a módszerrel az eladó megadja a banki adatait, ezután fel kell keresned az érintett bank egyik fiókját és ki kel töltened egy betéti űrlapot. Ezután pedig befizeted a készpénzt az eladó számlájára a banki pénztárnál.

Ez a módszer megbízhatóbb és fizikailag biztonságosabb, mint egy ismeretlen emberrel való találkozás.

Hátránya, hogy az ilyen szolgáltatások csak a bank nyitvatartási idején belül állnak rendelkezésre. Lassabbak, mint a személyes tranzakciók – különösen, ha hosszú a sor a bankban, vagy a szolgáltató lassan ellenőrzi le a tranzakciót.

A személyes készpénz-kereskedelemhez hasonlóan bankbetéttel való kereskedelmet is csak jó hírű letéti szolgáltatáson keresztül szabad lebonyolítania, hogy ne lehess csalás áldozata.

A letéti szolgáltató számára bizonyíthatod, hogy befizetted a kért összeget a banki befizetési bizonylat fényképének feltöltésével vagy szkenneléssel.

Ha esetleg vita kerekedne akkor a megfelelő bizonyítékkal elengedik az eladó érméit és a te Bitcoin címedre átkerül a megvásárolt érme mennyiség. Tehát ügyelj arra, hogy meglegyen a nyugta, amit a bankban kaptál.

6. Hol tudok Bitcoint eladni készpénzért ?

Ha készpénzért szeretnél Bitcoint értékesíteni, akkor a következő lehetőségek állnak a rendelkezésedre:

7. Következtetés

Ha az általam vizsgált módszerek közül egyet kellene választanom, az mindenképpen a Bitcoin ATM lenne. A BTM-ek megbízható megoldást kínálnak készpénzes vásárlásokhoz, és általában a biztonságosabb központi helyeken találhatóak.

Míg a Bitcoin készpénzzel történő vásárlása gyorsabb és anonimabb, mint a hagyományos módszerek, mégis kockázatosabb, mint manapság az online módszerek többsége ( hitelkártyák , átutalások ).

Ha nem muszáj, hogy készpénzt használj, akkor biztos lehetsz abban, hogy biztonságosabb egy online módszert választanod, persze csak abban az esetben, ha jól ismert és jó hírű tőzsdén keresztül vásárolsz.