Bitcoin vásárlása banki átutalással


A Bitcoin banki átutalással történő vásárlása valószínűleg a legjobb módszer a lehető legolcsóbb árfolyam elérése érdekében. Attól függően, hogy hol élsz a világban, más és más Bitcoin tőzsde lehet alkalmas a számodra. Ebben a bejegyzésben kitérek az általam legjobbnak ítélt Bitcoin tőzsdékre, amelyek lehetővé teszik a banki átutalást.

Bitcoin vásárlása banki átutalással

Hogyan tudsz Bitcoint vásárolni banki átutalással összefoglaló

1. Látogass el a Coinbase oldalára, és regisztrálj egy fiókot
2. Lépj a „Settings ” – „Linked accounts” részhez
3. Add hozzá a bankszámládat
4. Ugrás a „buy/ sell” oldalra
5. Vásárolj Bitcoint

Ha további lehetőségeket szeretnél meg ismerni, akkor olvasd tovább a cikket.

A következőket ismertetem:

  1. CEX.io
  2. Liquid
  3. eToro
  4. Coinbase
  5. Kraken
  6. Bitpanda
  7. Gyakran Ismételt Kérdések
  8. Következtetés

1. Bitcoin vásárlása bankszámlával a CEX.io-n

Előnyök: Több fizetési lehetőség, nincs betéti díj, a kriptovaluták széles választéka

Hátrányok: Viszonylag magas díjak a közvetítői azaz bróker szolgáltatásért, ami viszont elkerülhető a kereskedési platform használatával.

A CEX.io az egyik legrégebbi vállalat a Bitcoin kereskedelemben, amelyet 2013-ban alapítottak. Ma a cég két fő szolgáltatást nyújt – bróker szolgáltatást és kereskedési szolgáltatást. A közvetítői azaz bróker szolgáltatás általában drágább, de könnyebben használható. Másrészt a kereskedési szolgáltatások olcsók, de a kezdőknek nem ajánlottak.

A vállalat az EU-n belüli SEPA-átutalásokra és az EU-n kívüli országokból történő banki átutalásokra is kínál lehetőséget. A befizetéskor minden banki átutalás után 0% -os díjat számít fel a platform.

2. Bitcoin vásárlása bankszámlával a Liquid-en

Előnyök: 100+ kriptovaluta, sokféle deviza elérhető,

Hátrányok: Viszonylag lassú KYC

Bitcoin vásárlása bankszámlával a Liquid-en

A Liquid egy japán és szingapúri vegyes székhelyű kriptovaluta tőzsde, amely több mint 100 különböző kriptovaluta kereskedését kínálja több népszerű devizával.

A Liquid egy FIAT kompatibilis kriptovaluta csere platform. Fiat és kripto alapú kereskedési párokat egyaránt kínál, a befizetéseket több különböző FIAT devizában is elfogadják és az összes támogatott kriptovalutában.

A Liquidnél többféle kereskedési szolgáltatás érhető el, beleértve az azonnali, fedezeti, CFD és a határidős kereskedést. A hitelkártyás vásárlás is lehetséges, de csak Visa kártyával .

3. Bitcoin vásárlása bankszámlával a eToro-n

Előnyök: Intuitív felület kezdőknek, alacsony díjak

Hátrányok: Nem érhető el világszerte, főként árspekulációkra alkalmas

Az eToro egy úttörő kereskedési platform, amely hangsúlyt fektet a kriptovalutákra. Könnyen használható kereskedési felületet biztosít a felhasználók számára a kriptovalutákkal történő spekulációhoz.

Az eToro világszerte elfogadja a Swift és az Egyesült Államokban pedig az ACH transzfereket. Az eToro mobil pénztárcát is kínál a kereskedéshez, pénzküldéshez és pénzfogadáshoz.

A lakossági befektetők 75% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzed elvesztésének kockázatát. A kriptovaluták árfolyama nagyon ingadozó és szabályozatlan befektetési termékek. Nincs uniós befektetői védelem.

4. Bitcoin vásárlása bankszámlával a Coinbase-en

Előnyök: Gyors transzferek az EU-ban és az Egyesült Államokban; alacsony díjak

Hátrányok: Lassú támogatás,

A Coinbase az egyik úttörő vállalat a Bitcoin világában, és 2012 vége óta működik. A Coinbase közvetítői „bróker” szolgáltatásokat nyújt a világ számos országában (vagyis közvetlenül, és nem kereskedési platformon keresztül értékesítenek Bitcoint és más kriptovalutaákat).

Amerikai ügyfelek számára a Coinbase lehetővé teszi a bankszámla összekapcsolását ACH banki átutalással. Európai ügyfelek számára a Coinbase lehetővé teszi a Bitcoin SEPA átutalással történő vásárlását is. A Coinbase összesen több mint 100 országból engedélyezi a felhasználókat.

5. Bitcoin vásárlása bankszámlával a Kraken-en

Előnyök: Jó hírű tőzsde, alacsony betéti és kereskedési díjak

Hátrányok: Nincs közvetítői azaz bróker szolgáltatás

Bitcoin vásárlása bankszámlával a Kraken-en

Egy másik veterán tőzsde a Kraken, aminek a székhelye San Francisco. A Kraken köztudottan az egyik legnagyobb Bitcoin tőzsde a likviditás tekintetében. Működik az Egyesült Államokban (a szabályozás miatt New York és Washington állam kivételével) és Kanadában, valamint az Európai Unióban, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában.

6. Bitcoin vásárlása bankszámlával a Bitpanda-n

Előnyök: Több fizetési lehetőség, intuitív felület, viszonylag alacsony díjak

Hátrányok: a díjak rejtve vannak az árfolyamban

A Bitpanda 2014-ben alakult, és közvetítői más néven bróker szolgáltatásokat nyújt a Bitcoin és más kriptovaluták megvásárlásához. Első sorban az euróövezeten belüli országok lakóinak elérhető azon kívül csak néhány országból lehet használni.

A társaság elfogadja a SEPA transzfereket az európai országokból.

Banki átutalással csak 3 fő fiat valutát tudsz befizetni – eurót, svájci frankot és angol fontot, viszont USD-t nem. A Bitpanda díjai nem egyértelműek, mivel beépülnek az árfolyamba. Ez azt jelenti, hogy az ár már magában foglalja a Bitpanda által maguknak szedett díjakat.

7. Gyakran ismételt kérdések

 

Mikor kell vagy érdemes bankszámlát használni hitel vagy bankkártya helyett?

Azok az emberek, akik nagy mennyiségű Bitcoint akarnak vásárolni, vagy nincsen hitel illetve bankkártyájuk, azoknak érdemes bankszámlát használni a Bitcoin vásárlásához.

Mivel lényegesen kisebb kockázat a tőzsdéknek, amikor az emberek a bankszámlájuk használatával vásárolnak Bitcoint, ezáltal az ilyen jellegü vásárlás díja lényegesen alacsonyabb a többinél. A bankkártyákkal ellentétben a banki átutalások visszafordíthatatlanok, és ennek köszönhetően nincsen visszaterhelési kockázat a tőzsdék kárára.

Arról nem is beszélve, hogy a vásárlási korlátok sokkal magasabbak, ha banki átutalást használsz a számlád finanszírozásához és nem hitel– vagy betéti kártyát. Hátrányként említhető, hogy a banki átutalások végrehajtása általában kevésbé kényelmes, és hosszabb ideig tart a feldolgozásuk.

Hogyan tudok Bitcoint utalni a bankszámlámra?

Sehogy. Bitcoint nem tudsz bankszámlára utalni. A Bitcoint csak egy Bitcoin pénztárcában lehet utalni és tartani.

Szükségem van bankszámlára a Bitcoin vásárlásához?

Nincs szükséged, a Bitcoin vásárlásához nem kell bankszámla. Számos módszer létezik a Bitcoin vásárlására bankszámla nélkül is.

Tudok Bitcoint vásárolni bankban?

Nem tudsz. A Bitcoin vásárlásához Bitcoin tőzsdét kell használnod .

8. Következtetés – a banki átutalás olcsó, de viszonylag lassú

Ha nagy mennyiségű Bitcoin vásárlásán gondolkodsz, vagy nincsen bank illetve hitelkártyád, akkor valószínűleg érdemes a fent leírt lehetőségek egyikét használnod.

Ne feledd, hogy egyes bankok további információkat kérhetnek a tranzakció jellegéről, és további díjakat is beszedhetnek magáért az átutalásért.

Véleményem szerint, ha a vásárlás összege nem nagy, akkor jobb, ha bank vagy hitelkártyát használsz. Kicsit többe kerül, de a Bitcoin vásárlási folyamata sokkal kevesebb gondot okoz.